Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır

Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır
REKLAM ALANI
05.02.2022
A+
A-

Kanser Önlenebilir Bir Hastalıktır.

Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser Günü‘nde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, milyonlarca Ölüme neden olan ve pek çoğu Önlenebilir olan bir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenlenmektedir.

 

 

Şanlıurfa İl sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM,

Dünyayı saran Corona virüs salgını gündeminin gölgesinde kalan kanser, çağımızın en önemli hastalığı olmaya devam etmektedir. Dünyada her yıl milyonlara yakın can kaybı ile sonuçlanan kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 4 Şubat Dünya Kanser Günü olarak kutlanıyor.

Kanser eskiden amansız ya da çaresiz hastalık olarak bilinirdi. Ama artık bu hastalığın tedavi edilebildiği, en önemlisi de önlenebilir olduğu yönünde toplumda ciddi bir farkındalık oluştu. Ancak bu henüz yeterli değil, gidilecek çok yolumuz var. Özellikle Pandemide bu noktada bir gerileme yaşadık. Erken teşhis, tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adımdır.

GÜLÜM, Vatandaşlarımızı kanserden korunmaları ve kendilerine uygun taramaları yaptırmaları için; Toplum Sağlığı Merkezlerimize (TSM) bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerimize (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerimize (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde Halkımızı ücretsiz olarak kanser taraması yapılan merkezlerimize bekliyoruz.

Merkezlerimize başvururken, ülkemizde yürütülen Ulusal Kanser Tarama programları kapsamındaki Meme Kanseri (40-69 yaş arası kadınlarımız), Rahim Ağzı Kanseri (30-65 yaş arası kadınlarımız) ve Kalın Bağırsak Kanseri Taramalarından (50-70 arası kadın ve erkeklerimiz) taramalar yapılmaktadır. Dedi.

 

Kanser taramalarımızı ihmal etmeyelim. Erken Teşhis Hayat Kurtarır.

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü

Basın İletişim ve Tanıtım Birimi

 

wetransfer Ham Görüntü Linki: https://wetransfer.com/downloads/37da18ecaf3a4687139ddd3b4baefb8320220204061300/003fcf

 

 

REKLAM ALANI