Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

12. AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Aralık ayının ilk yarısında İstanbul’da yapılacak

12. AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Aralık ayının ilk yarısında İstanbul’da yapılacak
REKLAM ALANI
05.10.2021
A+
A-

12. AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Aralık ayının ilk yarısında İstanbul’da yapılacak

Yaklaşan 2021 AIBA Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonasının tarihi ve yeri Cumartesi günü belirlendi. Türkiye’nin tarihi şehri İstanbul, AIBA Erkekler Elit Dünya Boks Şampiyonası’nın ardından 2021 yılının Aralık ayının ilk yarısında dünyanın en iyi kadın boksörlerini ağırlayacak.
Yaklaşan AIBA Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası, AIBA Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası gibi bir para ödülü etkinliği olacak. 48kg, 50kg, 52kg, 54kg, 57kg, 60kg, 63kg, 66kg, 70kg, 75kg, 81kg ve 81+ kg olmak üzere on iki yeni kadın sıkletinin madalya sahipleri arasında toplam 2,4 milyon USD paylaşılacak.
Türkiye Boks Federasyonu son 20 yılda birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı ve bu Mart ayında İstanbul’da uluslararası bir etkinlik gerçekleşti. Türkiye’nin sansasyonel ikilisi Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu, Tokyo Olimpiyat Oyunlarında finalist oldular ve her ikisi de önceki büyük şampiyonlukların hepsinde parladı. Buse Naz Sürmeneli, sporumuzda Türkiye’nin ilk Olimpiyat Şampiyonu.
AIBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nın ilk müsabakası 20 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin Scranton, ABD kentinde gerçekleşti. O zamandan beri Antalya, Podolsk, Yeni Delhi, Ningbo City, Bridgetown, Qinhuangdao, Jeju, Astana, Yeni Delhi ve Ulan-Ude en önemli kadın organizasyonuna ev sahipliği yaptı.
En son AIBA Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası Kasım 2019’da Rusya’nın Ulan-Ude kentinde düzenlendi. Altın madalyalar Rusya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Çin Taipei, Filipinler, Brezilya ve Galler arasında paylaşılırken, Vietnam ve Fas, Ulan-Ude’de tarihi madalyalar kazandı.
Tüm heyet üyeleri, İstanbul’a gelmeden 72 saat önce yapılması gereken PCR negatif testlerini ibraz etmek zorundadır. AIBA Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında yeni Covid-19 vakalarının önlenmesi için tüm katılımcıların güvenliği, sürekli tıbbi kontroller, sosyal mesafe, hijyen hazırlıkları, maske takılması ve tüm sağlık kontrolleri Türkiye’deki yerel organizatörlerin sorumluluğunda.
Etkinlik Hakkında Bilgiler
İsim: AIBA Büyük Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası
Tarih: Aralık, 2021’nin ilk yarısı
Yer: İstanbul, Türkiye
Cinsiyet: Kadın
Yaş Grubu: Büyükler
Doğum Tarihi: 1981-2002 doğumlu boksörler
Etkinliğin sıkletleri:
48kg, 50kg, 52kg, 54kg, 57kg, 60kg, 63kg, 66kg, 70kg, 75kg, 81kg ve 81+ kg
Etkinliğin para ödülleri
Altın –100.000 USD
Gümüş – 50.000 USD
Bronz – 25.000 USD

Kaan Eraldemir-ANKARA

REKLAM ALANI