Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

VURAL’DAN ALMANYA’DA SAĞLIKSIZ ET SATIŞININ DURDURULMASI İÇİN İMZA KAMPANYASINA DESTEK!

VURAL’DAN ALMANYA’DA SAĞLIKSIZ ET SATIŞININ DURDURULMASI İÇİN İMZA KAMPANYASINA DESTEK!
REKLAM ALANI
11.09.2021
A+
A-

VURAL’DAN ALMANYA’DA SAĞLIKSIZ ET SATIŞININ DURDURULMASI İÇİN İMZA KAMPANYASINA DESTEK!

Almanya’da, Alman Çevre Yardım Derneği olarak bilinen Deutsche Umwelthilfe e.V. derneği; Almanya’da sağlıksız koşullarda çiftliklerde yetiştirilen hayvanların etlerinin satılmasının durdurulması için imza kampanyası başlattı ve bu imza kampanyasına Berlinli hukukçu Prof. Dr. Abdurrahin Vural’da destek veriyor.

Alman Çevre Yardım Derneği, Deutsche Umwelthilfe e.V.’un Almanya’nın farklı bölgelerinde yaptırdığı araştırma ve 62 numune alışveriş sonucu; 31’i Lidl ve yine diğer 31’ide Aldi marketler zincirenden alınan hindi etinin sağlıksız et olduğu ortaya çıkması sonucu, bu sağlıksız etlerin satışının durdurulması için yetkili kurumlara Prof. Dr. Abdurrahim Vural’ın öncülüğünde ve dilekçe şeklinde imza kampanyası başlatıldı.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural konuyla ilgili Gurbet Postası Haber’e: ”Alman Çevre Yardım Derneği, Deutsche Umwelthilfe e.V., Almanya’nın farklı bölgelerinden olmak üzere, Türklerin de ağırlıkta alışveriş yaptıkları 31’i Lidl ve diğer 31’nin de Aldi marketler zincirlerinden olmak üzere toplam 62 hindi eti alışverişinden numune alındı ve alınan bu numunelerin sonucu söz konusu marketlerde hindi etinin insan sağlığına zarar verdiği tesbit edildi ve satılan hindi etlerinde insan sağlığını tehdit edecek mikroplar tesbit edildi. Bununda çiftliklerde hayvanlara aşırı antibiyotik verilmesinden ve hayvanların çiftliklerde sağlıksız koşullarda yetiştirildiğinden kaynaklandığı belitilmekte. Bizde Türklerin de yoğun alişveriş yaptıkları Lidl ve Aldi marketler zincirlerinde ve ayrıca diğer marketlerde sağlıksız etlerin yasaklanması içn bu imza kampanyasına destek veriyoruz ve bu vesileyle insanların sağlıklı alışverişini sağlamak istiyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI