Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Vali Sonel, Yeni Valilik Binası İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Vali Sonel, Yeni Valilik Binası İnşaatında İncelemelerde Bulundu
REKLAM ALANI
29.05.2021
A+
A-

Ordu Valisi  Tuncay Sonel, Altınordu ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Açıklama yok.

Beraberinde, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı görevini yürüten Vali Yardımcısı Bayram Gale, Yatırım İzleme Müdürü Metin Cebeci, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk ile birlikte Karşıyaka mahallesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaat alanını gezen Vali Sonel, inşaatın son durumu hakkında Yatırım İzleme Müdürü Metin Cebeci’den bilgi aldı.

Açıklama yok.

Toplam 5 bloktan oluşan, 12.507 metrekaresi kapalı, olmak üzere toplam 38.706 metrekare alana sahip olan Ordu Hükümet Konağı inşaatının son durumunu yerinde inceledi.

Açıklama yok.

1936 yılında yapılan ve Saray Mahallesi Ulukonak Caddesinde halen hizmet veren Valilik Hizmet Binasının ve çevresinde bulunan tarihi Altınordu Kaymakamlığı, Askerlik Şubesi, Hamidiye Camii ve Saray Hamamının nostaljik hale getirilerek, Orduluların hizmetine sunulacağını ifade eden Vali Sonel, mevcut Valilik Binası çevresinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Çevik Kuvvet Müdürlüğü binalarının yıkılacağını söyledi.

Açıklama yok.

Vali Sonel, “Yeni Valilik Binamız dışardan bitmiş görülse de iç kısmının elektrik, mekanik, inşaat işleri daha bitmemiş durumda problem vardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve Devletimizin destekleri ile somut adımlar atacağız ve Yeni Valilik Binasını inşallah yıl sonuna kadar bitirmeye çalışacağız. Ayrıca, yeni konseptle kreş, kırsal mahallelerden gelen dede ve ninelerimiz ile annelerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın vaktini geçireceği, dinleneceği, bebeğinin bakımını yapacağı, çay- kahve içeceği, televizyon izleyebileceği, ihtiyaçlarını gidereceği, kısacası tabiri caizse soluklanabileceği bir sosyal yaşam alanı da oluşturacağız inşallah.
Şunu da belirtmek isterim ki, 1936 yılından bu yana şehrimize hizmet veren tarihi Valilik Binamız, yine 1893 yılında yapılmış olan binada hizmet veren Altınordu Kaymakamlığımız ve Askerlik Şubemiz ile 1890 tarihli Hamidiye Camimiz ve 1817 tarihli Saray Hamamı’nın bulunduğu alanı tarihi dokusuna kavuşturuyoruz.

Açıklama yok.
Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ilimizi ziyaret etmişti. Mevcut Valilik Binamızın olduğu alanı da nostaljik hale getiriyoruz, tarihi dokusunu ortaya çıkarıyoruz. Güzel bir projeyle Ordu’ya yakışır, tarihi bir havası olan bir mekan olacak. Oralarda yine kadınlarımızın, gençlerimizin, yöre insanımızın faydalandığı yerler olacak. Bizler de inşallah yeni valilik binasını yıl sonuna doğru bitirmeyi planlıyoruz. Böylece Ordu’muzun, yöre insanımızın, milletimizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

ABDULLAH YİĞİT-ORDU

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI