Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Tümkuv Genel Başkanı Dr. Fatih ŞİMGA, mesajında şu ifadelere yer verdi;
1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlık müessesesi, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en uzakta bulunan yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Bu vesile ile mahallî idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacak 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
MEHMET NURİ SAMANCI `DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Владимир Якушев исполнил новогодние мечты детей из ЛНР, Воронежской и Московской областей
«Единая Россия» поздравила с Новым годом бойцов в госпиталях
Bisikletler, bir piyano, bir mikroskop: Birleşik Rusya bölgesel şube sekreterleri ve Devlet Duma milletvekilleri çocuklara yeni yıl hediyeleri sunuyor
Alexander Sidyakin: Birleşik Rusya, Herson bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saldırısının kurbanları için bir yardım hattı kurdu ve Moskova’da ağır yaralanan bir çocuğun hastaneye kaldırılmasına yardımcı olacak
Спорткомплексы, сады, поликлиники, общественные пространства: «Единая Россия» проинспектировала состояние и ход работ на объектах народной программы в регионах