Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

TARIMKON `DAN TÜİK ENFLASYON SEPETİ! AÇIKLAMASI

TARIMKON `DAN TÜİK ENFLASYON SEPETİ! AÇIKLAMASI
REKLAM ALANI
10.06.2021
A+
A-

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 2020 yılı Tüik Enflasyon sepetinde “Gıda ve Alkolsüz İçecekler %22,77’si işgal etmektedir. Ancak bu sepette olan diğer kalemlere bakıldığından tarımsal üretimin direk ve dolaylı etkisi sepetin toplamın da %55’ini geçmektedir.

Tarım ve tarımsal çıktı olan gıda fiyatlarını düşüremez isek bu enflasyon sepeti daha çok başımıza bela olacak. Bu beladan en az zararla çıkmanın tek yolu tarımsal girdilerin ucuzlatılmasıdır. Çiftçimizin derdi, ürettiği ürünü daha pahalı satmak değil, girdilerinin ucuzlatılmasıdır. Zaten gıda zincirinde en mağdur, en az para kazanan hatta tek kazanamayan üreticimiz, çiftçimizdir.

Birilerinin daha fazla para kazanma hırsı başta çiftçimiz olmak üzere tüm toplumuzun her bir bireyinin hayatlarını olumsuz etkilemektedir. Gübre, mazot, zirai mücadele, yem, sulama, enerji girdileri her yıl bir önceki yılı aratmaktadır. Bu 4-5 kalem girdilerin hafifletilmesi enflasyon canavarı ile mücadele yeterli olacaktır. Bu toplumuzun her bir bireyini doğrudan ilgilendiren bir savaştır. Unutulmamalıdır ki! Bu savaşı enflasyonun kazanması halinde tüm ülke kaybeden tarafta olacaktır.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI