Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Sughd bölgesinde balıkçılık endüstrisinin gelişimi

Sughd bölgesinde balıkçılık endüstrisinin gelişimi
REKLAM ALANI
09.07.2023
A+
A-

Sughd bölgesinde balıkçılık endüstrisinin gelişimi

2023 Khucend şehri

 

 

 

8 Temmuz’da, barışın ve ulusal birliğin kurucusu – ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Sughd bölgesinin şehir ve ilçelerine yaptığı çalışma ziyareti sırasında Sir’e bir milyon balık saldı. Khujand şehrinde balıkçılık endüstrisinin gelişimi için nehir.

 

 

 

Balıkların, Bobojan Ghafurov’daki “Tajik Fish Corporation” limited şirketinin balık çiftliğinin havuzlarında yetiştirilen “beyaz amur”, “beyaz önlü” ve “zagaromahi” ırklarından olduğu söylenmelidir. semt. Bu etkinlik, Syr Nehri’ndeki balık popülasyonunu artırmak için ülkenin lideri Sayın Emomali Rahmon, Sughd bölgesinin yürütme organı ve Tacikistan Cumhuriyeti Hükümeti Çevre Koruma Komitesi tarafından başlatıldı.

 

 

 

Yetkililerin bildirdiği gibi, Sughd bölgesinde şu anda 63 balık çiftliği kayıtlı, balık yetiştiriciliği için göletlerin toplam alanı 685 hektar. Su ürünleri çiftlikleri Bobojan Gafurov, Jabbor Rasulov, Spitamen, Asht, Aini ilçelerinde ve ağırlıklı olarak “beyaz amur”, “ak alınlı”, “kum balığı” ve “alabalık” balıklarının bulunduğu Konibodom, Isfara ve Panjakent şehirlerinde faaliyet göstermektedir. “Tosmohi” ve diğer birkaç tür yetiştirilmektedir.

 

 

 

 

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, hava şartlarına bağlı olarak “ak amur”, “çipura” ve “zagaramohi” balıkları ortalama 600 gramdan 1 yılda 1 kilo 500 grama kadar ağırlık kazanıyor.

Sayın Devlet Başkanımız Emomali Rahmon’a, Sughd bölgesinde bu yılın 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 121 ton daha fazla olan 430,70 ton balık eti üretildiği bilgisi verildi.

2022’de Tacik Denizi rezervuarına ve Sir Nehri’ne bir milyon 600 balık bırakıldı. Bu yıl plana göre 4 milyon balık etaplar halinde salınacak. Balıkların rezervuarlara ve göllere bırakılmasının amacı, ülkedeki balık sayısını artırmak ve balıkçılık endüstrisini geliştirmektir.

Aynı zamanda bölgedeki balık çiftliklerinde yetiştirilen “tosmohi” ve “alabalık” familyasına ait balık türleri de akvaryumlarda tanıtıldı. Balık çiftliklerinin kurulması sektörün gelişmesine ve bu kapsamda gıda sektörünün gelişmesine ve diyet balık etinin iç pazara arzına katkı sağlamaktadır.

Sir Nehri’ne balıkların salınmasının ardından Sayın Devlet Başkanı Emomali Rahmon, ulusal ekonominin bu karlı sektörünün daha da gelişmesi için alandaki uzmanlara yararlı talimatlar ve tavsiyeler verdi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31041?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

REKLAM ALANI