Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

SCHOLZ’UN YEŞİLLER’E CUMHURBAŞKANLIĞI’NI ÖNERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR!

SCHOLZ’UN YEŞİLLER’E CUMHURBAŞKANLIĞI’NI ÖNERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR!
REKLAM ALANI
03.10.2021
A+
A-

ALMANYA’DA KOALİSYON POKERİ DEVAM EDİYOR VE ŞİMDİDE SCHOLZ’UN YEŞİLLER’E CUMHURBAŞKANLIĞI’NI ÖNERDİĞİ İDDİA EDİLİYOR!

Almanya’da seçimlerden birinci çıkan Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz’un, pazar günü Yeşiller ve FDP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde, Yeşiller’i ikna edebilmek için cumhurbaşkanlığı teklif edeceği öne sürüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2022 Şubat ayında yapılacakken, Yeşiller’in cumhurbaşkanlığını istediği biliniyor.

Scholz’un, asgari ücret, otoyollarında hız sınırlandırması, iklimin korunması konularında hemfikir oldukları halde, maden ocaklarının 2038 yerine 2030’da kapatılmasında, ton başına 65 Euro karbondioksit vergisi alınmasında ısrar eden Yeşiller’i, bu tür bir cazip teklifle ikna edeceği tahmin ediliyor.

KADIN ADAY OLABİLİR

Almanya’nın en yüksek tirajlı günlük gazetesi Bild ise böyle bir durumda, Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt’ı cumhurbaşkanlığına aday gösterebileceğini yazdı. Böylece hem bir kadının hem de eski bir Doğu Almanya kökenlinin “Birleşik Almanya’nın ilk Cumhurbaşkanı olacağına” dikkat çekildi.

Mevcut Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yeniden aday olacağını aylar önce ilan ederken, Scholz’un başbakanlık koltuğuna oturmak için, eski bir SPD’li olan Steinmeier’in görevini bir dönem daha sürdürmesine destek vermeyeceği de öne sürüldü.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI