Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin ikincisi Gazimağusa’da yapıldı

Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin ikincisi Gazimağusa’da yapıldı
REKLAM ALANI
10.06.2022
A+
A-

 

 

Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin ikincisi Gazimağusa’da yapıldı

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde hazırlanan ve ülke genelinde tüm devlet anaokul ve ilkokullarında yapılacak olan Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin ikincisi dün, Adakent Üniversitesi Konferans Salonu’nda Gazimağusa Bölgesi’ne yönelik gerçekleşti.

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

Adakent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oytun Sözüdoğru’nun açılış konuşması ile başlayan söyleşi programı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın konuşmalarıyla devam etti. Etkinlikte, Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı’nın yazarları Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, Prof. Dr. Sibel Dinçyürek, Prof. Dr. Nergüz Bulut Serin ile birlikte Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Sosyal Pediatri Uzmanı Dr. Canan Zaimoğlu ile söyleşiler yapıldı.

Söyleşilerin ardından kitap, Cumhurbaşkanlığı tarafından ücretsiz olarak katılımcılara dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar söyleşi etkinliğinde yaptığı konuşmada, Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin ilkini Beyarmudu’nda gerçekleştirdiklerini anımsatarak bugün de ikincisinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yaz tatilinin ardından söyleşilerin diğer bölgelerde devam edeceğini kaydeden Sibel Tatar, yıllar önce çocukları İstanbul’da eğitim alırken düzenlenen Anne-Baba Okulu etkinliğine katıldığı zaman ülkemizde de bu gibi etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini düşündüğünü anlatarak söyleşi projesini ülkemizde hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu duyduğunu ifade etti. Anne-Baba söyleşilerine hazırlanırken, konu ile ilgili çalışmaları bir araya toplayan “Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı”nın ortaya çıktığını ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yayımlandığını hatırlatan Sibel Tatar, “Anne babalar çocuk yetiştirirken birçok sorunla karşılaşabiliyor. Bu kılavuz kitap ebeveyn yolculuğunda sizlere yardımcı olacaktır” dedi.

Sibel Tatar, Adakent Üniversitesi, Gazimağusa Belediyesi ve söyleşide yer alanlara teşekkür etti.

“Özel gereksinimli çocukların ailelerine yönelik Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı’nın da hazırlık çalışmaları başladı”

Özel gereksinimli çocukların ailelerini de unutmadıklarını kaydeden Sibel Tatar, kurulacak yeni ekip ile birlikte özel çocukların ebeveynlerine yönelik Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı’nın hazırlık çalışmalarına başlandığını ve Ekim ayında bu projeyi de hayata geçirmeyi öngördüklerini açıkladı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ı Gazimağusa’da görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek ekonomik sıkıntıları yaşadığımız bu dönemde çocukları unutmamak adına düzenlenen böyle anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti ve başta Sibel Tatar olmak üzere tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

Aile kurumuna ve kültürümüzde çocuklara verilen öneme değinen Arter, kendi ayakları üzerinde duran çocuklar yetiştirmek gerektiğini belirterek çocukların sağlıklı olmasının en önemli şey olduğunu vurguladı.

Çocukların eğitimi ile ilgili ebeveynlerin çocuklara okulu sevdirmeleri gerektiğini kaydeden Arter, öğretmenlere de büyük görev düştüğünü söyledi. Arter, özellikle özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla ilgili öğretmenlerin yanı sıra devlete de büyük görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Adakent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oytun Sözüdoğru konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde gerçekleşen Mutlu Çocuklar Ebeveyn Söyleşileri’nin Adakent Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Sözüdoğru, söyleşi etkinliğine katkı koyan tüm bilim insanlarına teşekkür ederek etkinliğin başarılı geçmesini temenni etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/mutlu-cocuklar-ebeveyn-soylesilerinin-ikincisi-gazimagusada-yapildi-9889

 

 

REKLAM ALANI