Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Şu An İtibarıyla Planlanan Hedeflerin Tamamı Ele Geçirilmiş Durumdadır.”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Şu An İtibarıyla Planlanan Hedeflerin Tamamı Ele Geçirilmiş Durumdadır.”
REKLAM ALANI
18.04.2022
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Şu An İtibarıyla Planlanan Hedeflerin Tamamı Ele Geçirilmiş Durumdadır.”
18.04.2022

 

 

 

Haberin Fotoğrafları
KKK12.jpg
KKK13.jpg
KKK14.jpg
KKK1.jpg
KKK2.jpg
KKK3.jpg
KKK4.jpg
KKK5.jpg
KKK6 (1).jpg
KKK7.jpg
KKK8.jpg
KKK9.jpg
KKK10.jpg
KKK11.jpg
KKK12.jpg
KKK13.jpg
KKK14.jpg
KKK1.jpg
KKK2.jpg
KKK3.jpg
Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na devam ediyor.

Operasyon kapsamında düzenlenen hava harekâtını beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden takip eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha sonra Komutanlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığına geçti.

Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtını takip eden Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak harekâta katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, şunları söyledi:

“Uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan itibaren Pençe-Kilit Operasyonu’nu başlatmış bulunuyoruz. Şu an itibarıyla planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumdadır. Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi. Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir.

ATAK helikopterlerimiz, İHA ve SİHA’larımızla desteklenen Kahraman Komandolarımız ve Bordo Berelilerimiz hava hücum harekâtı ve karadan sızmak suretiyle bölgeye intikal etmiş ve belirlenen hedefleri ele geçirmiştir. Çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz.”

 

 

OPERASYON PLANLANDIĞI GİBİ BAŞARILI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” açıklamasında bulunan Bakan Akar, şöyle devam etti:

“40 yıldan beri ülkemizin, milletimizin başına musallat olan terör belasından ülkemizi ve milletimizi kurtarmak için faaliyetlerimiz bundan önce olduğu gibi şimdi de kararlılıkla devam etmektedir. Faaliyetlerimiz dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı bir şekilde icra edilmektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Ülkemize, sınırlarımıza yönelik saldırı teşebbüsünde bulunan teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi bizim temel hedefimizdir. Biz bu harekâtı planlarken ve icrası sırasında özellikle sivillerin, çevrenin, kültürel ve dinî yapıların herhangi bir şekilde zarar görmemesi için her zaman olduğu gibi azami hassasiyet gösterdik. Bu operasyonda da bu konuda son derece dikkatli ve hassas olmak suretiyle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. “

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlık ve fedakârlıkla kendisine verilen görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu’nda görev alan personele başarılar diledi.

Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile sabahın ilk ışıklarına kadar Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu’nu takip etti.

 

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1842022-42340

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI