Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Milli Pediatri Kongresi tıp dünyasına büyük katkı sağlayacak

Milli Pediatri Kongresi tıp dünyasına büyük katkı sağlayacak
REKLAM ALANI
20.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

Milli Pediatri Kongresi tıp dünyasına büyük katkı sağlayacak

.2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkemizde düzenlenen 67’nci Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nin açılış törenine katıldı.

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pediatri uzmanlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kongrenin tıp dünyasına büyük katkıları olacağını söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, sağlıktaki gelişmelerin bilimsel bir çalışmada ele alındığına işaret ederek, pediatri ve çocuk sağlığı konularındaki gelişmeleri gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.

Tıptaki gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulandığını belirten

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi döneminde Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan işbirliği ve dayanışma ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sağlık altyapısının geliştirildiğini vurguladı.

Türk Dünyası ile yapılacak ortak kongre ve bilimsel çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Tatar, işbirliğinin önemli olduğunu aktardı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim’de 100’ncü kuruluş yıldönümünü kutlayacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andı.

Gazze’deki hastane saldırısını kınayan Cumhurbaşkanı Tatar, geçmişte aynı acıları yaşayan bir halk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve mücahitlerin mücadelesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduklarını söyledi.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin küçük bir ülke olduğunu ancak egemenlik hakları, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, ekonomik münhasır bölge için Türkiye ille birlikte hareket edilmesiyle mavi vatanda büyük kazanımlar elde edileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, çocukluk yıllarında Kıbrıs Türkü’nün iki önemli doktoru olduğunu, birinin özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, diğerinin ise Binbaşı Nihat İlhan olduğunu söyledi.

 

 

 

Dr. Küçük’ün, çadırlarda yaşayan halkın her zaman yanında olan, çocuk ve yaşlı herkese hizmet veren, mücadele meşalesini yakan kişi olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, çok acı çeken bir doktor olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın ise eşini ve evlatlarını kaybettiğini öğrendiğinde “vatan sağ olsun” demesiyle yüreklerinde yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Tabip Binbaşı İlhan’ın, Kıbrıs Türkü’ne verdiği hizmetlerin unutulmasının mümkün olmadığını, Cumhurbaşkanı seçilince ilk ziyaret ettiği yerin Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın kabrinin de bulunduğu Elazığ olduğunu hatırlatarak kongreye katılanların arasında bulunan, Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ı selamladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, doktor olmanın kolay olmadığını belirterek, doktor babası olmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/milli-pediatri-kongresi-tip-dunyasina-buyuk-katki-saglayacak-11605

 

 

 

 

REKLAM ALANI