Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

MEHMET KIZIL’DAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

MEHMET KIZIL’DAN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
REKLAM ALANI
28.05.2022
A+
A-

Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet Kızıl, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kızıl, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, dinlerin, kültürlerin ve farklı toplumların başkenti olmuş, Nebevi müjdenin ışığında karanlık bir çağı kapatıp insanlığa yeni bir çağ açan; muzaffer komutanını Fatih, ordusunu kutlu asker yapan büyük zaferin 569. sene-i devriyesini, büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.
İstanbul’un fethi ile sadece toprakları değil, gönülleri de fetheden ecdadımızın adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimiyle yüzyıllarca farklı kültür ve dinlerin bir arada yaşadığı bu kadim şehir, bu özelliğiyle tüm dünya’ya örnek teşkil eden, coğrafi ve ticari açıdan dünya’nın başkenti konumunda bir medeniyet merkezidir.

Fetih, ilim ile irfanın buluşmasıdır. Fetih, akıl ile gönlün bütünleşmesidir. Osman Gazi’nin vasiyeti, Akşemseddin’in duasıdır. Sultan Mehmet Han böyle bir hasretin mirasçısı, bin yıllık umutlarımızın Fatih’idir.

Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği görev elbette ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham şanlı tarihimizde fazlasıyla mevcuttur.

Fethi gerçekleştiren ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in övgüsüne mazhar olan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, şanlı ordumuzu ve onların arkasında fethe gönül veren tüm ecdadımızı şükran, rahmet ve minnetle yâd ediyor; milletçe onların aziz hatıralarına daha fazla layık olabilmeyi temenni ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL

REKLAM ALANI