GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
EKONOMİ

MALİYE MÜSTEŞARI WOLFGANG SCHMİDT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!

Editör Yazar / Editör
16.09.2021 18:36 2 Dk Okuma
MALİYE MÜSTEŞARI WOLFGANG SCHMİDT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!


ALMANYA’NIN ONABRÜCK SAVCILIĞI SPD’NİN BAŞBAKAN ADAYI OLAF SCHOLZ’UN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞI OLAN MALİYE MÜSTEŞARI WOLFGANG SCHMİDT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!

Almanya’da Osnabrück Savcılığı’nın talimatıyla, Federal Maliye Bakanlığı’na kara parayla mücadelede görevinin yerine getirilmemesi nedeniyle yapılan baskın yeni bir boyut kazandı.

Savcılık, Federal Maliye Bakanı ve SPD’nin başbakan adayı Olaf Scholz’un yakın çalışma arkadaşlarından biri olan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Wolfgang Schmidt hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, baskınla ilgili mahkeme kararının bir bölümünü Twitter hesabından yayınladığı gerekçesiyle soruşturmanın açıldığını duyurdu.

Osnabrück Savcılığı, ceza yasasının 353D paragrafına göre soruşturmaya yönelik belgelerin mahkeme süreci başlamadan önce kamuoyuyla paylaşılmasının yasak olduğunu belirtti.

Twitter paylaşımını savunan Schmidt ise, yapılan baskın sonrası kamuoyunda Federal Maliye Bakanlığı personeline yönelik soruşturma yapıldığı algısı oluştuğunu belirtirken, “Bu yanlış anlaşılmanın giderilmesi için kamuoyunun gerçek ve doğru belgelerle aydınlatılması gerekiyordu” dedi.

Schmidt, soruşturmanın en kısa zamanda şüpheleri ortadan kaldıracağı konusunda emin olduğuna inandığını kaydetti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

5 + 9 = ?