Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama
REKLAM ALANI
13.09.2023
A+
A-

Alim Bayel
eoopdStrnsf048
1
349hig89mai6c27i4ia
7
06u9l82fgif6g3150f409
s
0i2
·
🇦🇿🇰🇿 Заявление Министерства иностранных дел Республики Казахстан
В связи с последними событиями вокруг Карабаха, Республика Казахстан в очередной раз подтверждает решительную поддержку суверенитету и территориальной целостности Азербайджанской Республики в пределах её международно-признанных границ, а также выступает за урегулирование всех вопросов политико-дипломатическим путём в соответствии с Уставом ООН и основополагающими принципами и нормами международного права.

🇦🇿🇰🇿 Qazaxıstan Respublikasının Xarici İşlər Nazirliyinin bəyanatı
Qarabağ ətrafında baş verən son hadisələrlə əlaqədar olaraq, Qazaxıstan Respublikası bir daha Azərbaycan Respublikasının suverenliyinə və beynəlxalq səviyyədə tanınan sərhədləri çərçivəsində ərazi bütövlüyünə qətiyyətli dəstəyini təsdiqləyir və bütün məsələlərin BMT-nin Nizamnaməsinə və beynəlxalq hüququn əsas prinsiplərinə və normalarına uyğun olaraq siyasi-diplomatik yol ilə həll olunmasına tərəfdar olduğunu bildirir.

🇦🇿🇰🇿 Қазақстан Республикасы Сыртқы істер министрлігінің мәлімдемесі
Қарабақ төңірегіндегі соңғы оқиғаларға байланысты Қазақстан Республикасы Әзербайжан Республикасының егемендігі мен аумақтық тұтастығына оның халықаралық деңгейде танылған шекаралары шегінде берік қолдауын тағы да растайды, сондай-ақ барлық мәселелерді БҰҰ Жарғысына және халықаралық құқықтың негізгі қағидаттары мен нормаларына сәйкес саяси-дипломатиялық жолмен реттеуді қолдайды.

🇦🇿🇰🇿 Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama
Kazakistan Cumhuriyeti, Karabağ’ı çevreleyen son olaylar ışığında, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin uluslararası tanınan sınırları içerisinde egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği kararlı desteğini bir kez daha teyit ederek, BM’ye göre siyasi ve diplomatik olarak tüm sorunların çözülmesini savunmaktadır Uluslararası sözleşmeler ve temel ilkeler ve standartlar. haklar hakkında.

🇦🇿🇰🇿 Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklaması
Kazakistan Cumhuriyeti, Karabağ etrafında yaşanan son olaylarla ilgili olarak, uluslararası tanınan sınırları çerçevesinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği kararlı desteğini bir kez daha teyit ediyor ve tüm sorunların siyasi-diplomatik yollarla çözülmesini çağırıyor BM Tüzüğü ve uluslararası hukukun temel ilke ve normları. fdar olduğunu bildiriyor.

🇦🇿🇰🇿 Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama
Kazakistan Cumhuriyeti, Karabağ bölgesinde yaşanan son olaylar ışığında, uluslararası tanınan sınırları içerisinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği kesin desteğini teyit ediyor ve BM Tüzüğü uyarınca tüm konuların siyasi ve diplomatik düzenlemesini destekliyor ve uluslararası hukukun temel ilke ve normları.

kaynak:https://www.facebook.com/100007804936588/posts/pfbid02fb3RutcY4Pms6pqRbqGdk2fNWgz3MHsj8rFDsn9up2hkEfLYj8QUdrUjS3K9g1Ecl/?d=w&mibextid=qC1gEa

REKLAM ALANI