Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Katar Emiri ile görüşmesi

Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Katar Emiri ile görüşmesi
REKLAM ALANI
05.07.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Katar Emiri ile görüşmesi

2024

 

 

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Katar Devleti Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani’ye ŞİÖ zirvesine kişisel katılımı ve Kazakistan’ın uluslararası girişimlerine verdiği destek için teşekkür etti.

Devletimizin başkanı, Katar’ı Kazakistan’ın en yakın ortaklarından biri olarak nitelendirdi ve ülkemizle ortak hedef ve özlemleri paylaştı.

– Ülkenizle yakın ilişkiler kurma kararlılığımızı vurgulamak isterim. İkili iş birliğinin gelişmesine çok ciddi bir ivme kazandırması açısından büyük bir olay olan Doha ziyaretimden hoş anılarım var. İlişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkardık. Ziyaretim sırasında çok önemli belgeler imzalandı. Kazakistan Hükümeti’nin bu anlaşmaların başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacağını düşünüyorum” dedi.

 

Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani de Astana’yı tekrar ziyaret edip ŞİÖ zirvesine katılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

 

 

 

– Elbette Doha’ya yaptığınız çok önemli ziyaretinizi hatırlıyorum. İlişkilerimizi stratejik seviyeye çıkardığımızdan bahsettiniz. Bu ilişkiden çok gurur duyuyorum. Katar Emiri, ülkelerimizin ekonomik ve yatırım bağlarını güçlendirmek de dahil olmak üzere hâlâ yapacak çok işi olduğunu vurguladı.

Görüşme sırasında taraflar, ticaret, ekonomik, kültürel, insani yardım, ulaştırma ve lojistik, tarım, enerji sektörlerinin yanı sıra eğitim, sağlık ve telekomünikasyon alanlarında ikili bağların güçlendirilmesi umutlarını ele aldı. Bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konulara özel önem verildi.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/vstrecha-prezidenta-kazahstana-s-emirom-gosudarstva-katar-361444

 

 

 

REKLAM ALANI