Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR’DAN: 15 TEMMUZ MESAJI

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR’DAN: 15 TEMMUZ MESAJI
REKLAM ALANI
14.07.2022
A+
A-

İYİ PARTİLİ DİKBAYIR’DAN: 15 TEMMUZ MESAJI

İYİ Parti Mali işler Başkanı ve Sakarya milletvekili Ümit DİKBAYIR, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan DİKBAYIR, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain kalkışmanın 6’ ıncı yıl dönümü için yayımladığı mesajında, hain kalkışmanın hafızalarda yüzyıllara yayılacak derin etkiler bıraktığı gibi, ülkemizin parlak geleceği için milli birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek pekiştirecek bir destanı kendi içinde barındırdığını ifade etti.

DİKBAYIR: “15 TEMMUZ DESTANI TÜRK MİLLETİNİNDİR”
‘15 Temmuz destanı Türk milletinindir.’ diyen İYİ Parti Mali işler Başkanı ve Sakarya milletvekili Ümit DİKBAYIR, “15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize, birlik ve beraberliğimize kasteden terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin altıncı yılındayız. Yaklaşık altı yıl önce ülkemiz şanlı kudretinin bir örneğini daha göstermiş ve ülkemiz üzerinde hain planlar kuran terör örgütünün planlarını bozguna uğratmıştır.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki; Tarihi nice zafer ve destanlarla dolu yüce milletimiz bir kez daha ecdadına ve tarihine yakışır şekilde 15 Temmuz gecesi darbeye kalkışan hainlere destansı bir şekilde gereken dersi vermiştir. 251 insanımız gözünü kırpmadan şehadete koşmuş, hilalin gölgesinde yıldız olmuştur. 2 bin 193 vatandaşımız yaralanmış ve gazilik mertebesine ulaşmıştır.

DİKBAYIR, adı ne olursa olsun; hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın ve kim tarafından yapılırsa yapılsın hep karşısında olduk ve karşısında da olmaya devam edeceğiz.Bizler kefensiz toprağa düşmüş ecdadın kefen giyen torunlarıyız.Dün Antep’te Şahinbey,Maraşta Sütçü İmam, Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Türkiye’nin Atatürk’ten sonra ikinci ve son mareşali olan Fevzi Çakmak , Yunan işgali altında olan Aydın’da, Malgaç Baskını ile düşmana ilk darbeyi vuran ve bölgedeki istiklal mücadelesini başlatan Yörük Ali , Kurtuluş Savaşı’nın yiğit bir savaşçısı olan Kara Fatma’nın 300 kişilik Kuvayı Milliye güçleriyle beraber İzmit, Bursa, Adapazarı ve Bilecik’te işgalcilere büyük kayıplar verdirdiği, Bursa’nın işgalcilerden kurtulmasında önemli katkısı olan Kara Fatma , Yiğitliğiyle silah arkadaşlarına cesaret veren Gördesli Makbule ve Büyük komutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün soyundan değilmiyiz.Bugün ise Ahmet olduk,Mehmet olduk kısacası darbeye karşı hep birlikte “TÜRK” olmadıkmı. “Fıtrat Değişir Sanmasınlar, O Kan Yine Aynı Kandır”.

Kaderimizin yazıldığı,can verdiğimiz,kanımızla suladığımız bu topraklarda önümüze set çekmek isteyenler Allah’ın izniyle emellerine bir daha asla ve asla kavuşamayacaklardır. Bu destanı yazan “Ya İstiklal Ya Ölüm diyen Türk milletinin kendisidir”.

DİKBAYIR açıklamasının sonunda Yüce Allah’tan böyle hain bir girişimin bir daha tekrarlanmamasını ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü kutluyor, demokrasi için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize, uzun ömürler diliyorum” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI