Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

İlham Aliyev Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanını kabul etti

İlham Aliyev Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanını kabul etti
REKLAM ALANI
01.10.2023
A+
A-

 

 

 

 

İlham Aliyev Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanını kabul etti
2023,

 

 

İlham Aliyev Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanını kabul etti

 

 

30 Eylül’de Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Uluslararası Uzay Federasyonu Başkanı Clay Mowry’yi kabul etti.

 

 

 

 

Devlet Başkanı, Azerbaycan’da düzenlenecek 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin önemine değinerek, bu etkinliğe ev sahipliği yapmak üzere ülkemizi seçtiği için şükranlarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kongrenin Azerbaycan’da üst düzeyde düzenlenmesi için büyük hazırlık çalışmalarının yapıldığını vurguladı.

 

 

 

 

Devlet başkanı, çok sayıda davetlinin katılacağı bu etkinliğin Azerbaycan’ı daha iyi tanıma ve geleceğe yönelik işbirliği planlarını belirleme açısından önemli olduğunu kaydetti.

Clay Mowry, Azerbaycan’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 74. Uluslararası Uzay Kongresi’nin ülkemizde düzenlenmesine verdiği destekten dolayı devlet başkanına şükranlarını sunarak, Azerbaycan’ın Kongre hazırlıklarını büyük beğeniyle karşıladı.

 

 

 

 

Kongrenin önemine değinen konuk, 100’den fazla ülkeden 5.000’in üzerinde temsilcinin katılımını etkinliğe verilen önemin göstergesi olarak değerlendirdi. Bu etkinliğin, katılımcı sayısı ve yapısı itibarıyla bugüne kadar düzenlenen diğer kongrelerle aynı seviyede olduğunu, hatta bazı göstergelere göre onları geride bıraktığını kaydetti.

Uluslararası Astronomi Federasyonu Başkanı, sunulacak bilimsel makalelerin çokluğu nedeniyle bu etkinliğin en önemli kongrelerden biri olacağını belirtti. Yani Kongreye 3600 kadar bilimsel makale sunulacak.

Bu etkinlik çerçevesinde, BM Uzay İşleri Ofisi ve Uluslararası Uzay Ajansı organizasyonuyla ortaklaşa “Sosyal ve Ekonomik Faydalar İçin Uzay Teknolojileri” semineri ve Uzay Üretimi Danışma Konseyi Uzay Üretimi Kongresi’nin gerçekleştirildiği bildirildi. Uzay Federasyonu.

 

 

 

Konuşma sırasında Bakü şehrinin ve Kongre Merkezinin bu prestijli uluslararası etkinliğe yönelik üst düzey hazırlıklarından özellikle bahsedildi.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/61375

 

 

 

REKLAM ALANI