Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

İlham Aliyev, Rusya’nın Astrakhan bölgesi valisi başkanlığındaki bir heyeti kabul etti

İlham Aliyev, Rusya’nın Astrakhan bölgesi valisi başkanlığındaki bir heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
08.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev, Rusya’nın Astrakhan bölgesi valisi başkanlığındaki bir heyeti kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Rusya Federasyonu’nun Astrakhan bölgesi Valisi İgor Babuşkin başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Görüşmede, Azerbaycan ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkilerin her alanda başarılı bir şekilde geliştiği ve Azerbaycan’ın Astrahan bölgesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu’nun çeşitli konuları ile etkin bir şekilde işbirliği yaptığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Astrakhan’a yaptığı ziyaretler memnuniyetle hatırlatılırken, bu ziyaretlerin ilişkilerimizin gelişmesine katkı sağladığı kaydedildi.

Görüşme sırasında, ticaret cirosunu artırmak ve ticaret, ulaştırma ve lojistik alanlarında bağları genişletmek için iyi bir potansiyel olduğu belirtildi. Haydar Aliyev Vakfı’nın Astrakhan bölgesinde başarıyla hayata geçirdiği projeler büyük beğeni topladı.

Toplantıda bugün açılacak olan Astrakhan İş Merkezi’nin önemine dikkat çekilirken, Bakü ile Astrakhan arasında düzenli ve düzenli hava iletişiminin kurulmasının işbirliğinin genişletilmesi açısından önemi vurgulandı.

Görüşme sırasında taraflar, ülkemiz ile Rusya Federasyonu’nun Astrakhan bölgesi arasındaki işbirliği umutları hakkında görüş alışverişinde bulundular ve ilişkilerin genişlemeye devam edeceğine olan güvenlerini dile getirdiler.

Sonunda, Rusya Federasyonu’nun Astrakhan bölgesinin valisi Igor Babushkin, devlet başkanına bir anma hediyesi sundu.

kaynak:https://president.az/articles/54526

REKLAM ALANI