Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

İlham Aliyev, Bakü’de Devlet Sınır Teşkilatı’nın yeni askeri hastane kompleksinin açılışına katıldı

İlham Aliyev, Bakü’de Devlet Sınır Teşkilatı’nın yeni askeri hastane kompleksinin açılışına katıldı
REKLAM ALANI
16.01.2024
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev, Bakü’de Devlet Sınır Teşkilatı’nın yeni askeri hastane kompleksinin açılışına katıldı

2024

 

 

İlham Aliyev, Bakü’de Devlet Sınır Teşkilatı’nın yeni askeri hastane kompleksinin açılışına katıldı
15 Ocak’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanı İlham Aliyev, Bakü’de Devlet Sınır Teşkilatı’nın yeni askeri hastane kompleksinin açılışına katıldı.

 

 

 

Devlet Sınır Teşkilatı Başkanı Albay General Elçin Guliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Silahlı Kuvvetler Başkomutanı İlham Aliyev’e rapor verdi. Daha sonra devlet başkanına Bakü’de Fatali Han Hoyski Caddesi 99’da bulunan hastane kompleksi hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Askeri hastanenin eski binasının 20. yüzyılın 70’li yıllarında inşa edildiği bildirildi. Yeni askeri hastanede en son bilimsel ve teknik başarılara ve savaş deneyimine dayalı tıbbi muayene ve tedavi olanakları oluşturuldu. Dünyanın önde gelen ülkelerinde üretilen tıbbi ekipmanlarla donatılan askeri hastane, kalp damar cerrahisi, invaziv kardiyoloji, nöroloji ve diğer tıbbi alanlarda hastalara çok fonksiyonlu hizmeti en üst düzeyde sunacak.

 

 

 

Sekiz kat ve yardımcı binalardan oluşan askeri hastanenin inşaatı, modern teknolojiler ve ileri uygulamalar esas alınarak gerçekleştirildi. Toplam 24.760 metrekare alana sahip 240 yataklı binada 903 oda, 17 bölüm ve 80 koğuş bulunuyor. Askerlik döneminde yatak sayısının 700’e çıkarılması ihtimali var. Burada kurulacak Acil Tıp Merkezi, durumu son derece kritik olan hastaların 24 saat hizmet almasına olanak sağlayacak.

 

 

 

Askeri hastanede yıl içerisinde 100-110 bin ayakta, 17 bin-20 bin hasta yatarak tedavi edilebilmektedir.

Askeri hastanenin cerrahi bölümünde kurulan ekipmanlar her türlü ağır ameliyatın yapılmasına olanak sağlıyor. Hastanede 11 ameliyathaneden oluşan özel bir blok bulunmaktadır. Hastaneye, uçuş mürettebatı ve dalgıçların muayene ve tedavisi için ülkenin en modern hiperbarik oksijenasyon ekipmanı (barokamera) yerleştirildi.

Binada bekleme, konferans, uyku ve yemek odaları oluşturulmuş olup, yoğun terapi ve sağlık personeli için birimler bulunmaktadır. DSC’deki kadın askeri personel sayısı dikkate alınarak askeri hastanede doğum merkezi de kuruldu.

 

 

 

Askeri hastanenin laboratuvar bölümü, dünyanın önde gelen firmalarına ait, en son muayene yöntemlerini içeren ve tıbbi gereksinimleri tam olarak karşılayan laboratuvar ekipmanlarıyla donatılmıştır. Tedavi merkezi çağın gereklerine uygun çağrı ve kontrol sistemleriyle donatılmıştır. Askeri hastanede klinik faaliyetlerin düzenlenmesi, yani tıp eğitimi ve nitelikli askeri doktorların yetiştirilmesi için koşullar oluşturulmuştur.

 

 

 

Askeri hastanenin bulunduğu 3 hektarlık alanda geniş çevre düzenleme ve inşaat çalışmaları yapıldı, yeşil alanlar ağaçlandırıldı.

Sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/63063

 

 

REKLAM ALANI