Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Halkın “Birleşik Rusya” programının temel hükümleri 2024-2026 bütçe taslağına yansıtılıyor

Halkın “Birleşik Rusya” programının temel hükümleri 2024-2026 bütçe taslağına yansıtılıyor
REKLAM ALANI
12.10.2023
A+
A-

Halkın “Birleşik Rusya” programının temel hükümleri 2024-2026 bütçe taslağına yansıtılıyor
2023

İkinci okumada parti, kırsal kalkınma, uzmanların eğitimi ve istihdam merkezlerinin modernizasyonu gibi bir dizi alanda finansmanı artırmak için Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışacak.
Halkın “Birleşik Rusya” programının uygulanmasının ara sonuçları ve önümüzdeki üç yıllık dönem için bütçe taslağındaki hükümlerinin finansmanı, partinin program komisyonunun Dmitry Medvedev başkanlığında yaptığı bir toplantıda tartışıldı. Halk programının yönlendirme koordinatörleri olan Genel Konsey Sekreteri Andrei Turchak’ın ve bakanların katılımıyla .

Dmitry Medvedev’in vurguladığı gibi, bütçe taslağı üzerinde çalışırken parti mümkün olduğunca seçmenlerin isteklerini dikkate almaya çalıştı.

“Programa dayanarak, doğum sermayesi ödemesi ve çocuk doğumu sübvansiyonları için fonlar artırıldı, emekli maaşlarının, asgari ücretin, kamu sektörü çalışanlarının ücretlerinin endekslenmesi sağlandı, engellilere yapılan ödemelerde artış sağlandı ve genç bilim adamlarına ve sosyal odaklı kar amacı gütmeyen kuruluşlara hibeler için fon sağlanması,” dedi partinin başkanı.

Gelecek yıl bütçenin sosyal politika harcamalarını %7,7 oranında artırarak 20 trilyon rublenin üzerine çıkarmayı planladığını söyledi.

“Bu, halkın programının ve parti projelerinin hedeflerine tekabül ediyor. Görev, ana parti belgesinde yer alan tüm sosyal yükümlülüklerin finansmanının tam olarak sağlanmasıdır. İnsanların yaşam kalitesini güvence altına alan, yaşamı konforlu, refah ve güvenli kılan projelere devam edin. Tabii ki yeni bölgeler de dahil” dedi Dmitry Medvedev.

Birleşik Rusya’nın bütçedeki en önemli önceliklerinden birinin Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerini , Kuzey Askeri Bölge mensuplarını ve ailelerini desteklemek ve cepheye gereken her şeyi sağlamak olduğunu vurguladı.

“Bu en yüksek önceliktir. Özel ilgiye ihtiyacı var. Böylece yeni bütçe, askeri-endüstriyel kompleksin tüm bölümlerinin ihtiyaçlarını dikkate alıyor. Gelecekteki Zaferimiz doğrudan buna bağlı” dedi Dmitry Medvedev.

Birleşik Rusya’nın diğer önceliklerinin ana mali belgeye yansıtılması gerektiğini kaydetti. Özellikle kırsal kalkınma ve ilgili devlet programının finansmanı.

“Geçen yıl bu amaçlar için 40 milyar rubleden fazla bütçe ayrıldı. Mevcut proje halihazırda 62 milyarın biraz fazlasını sağlıyor. Halk programının hedeflerine ulaşmak için parti, üç yıllık bir süre için bu fonlara yaklaşık 26,5 milyar ruble eklemeyi teklif ediyor. Tarım Bakanlığımızın bize destek vereceğine inanıyorum. Maliye Bakanlığı ile gerekli istişareleri yaptık” dedi Dmitry Medvedev.

Birleşik Rusya ayrıca tarım arazilerinin dolaşıma sokulmasına yönelik bir program için ek finansman da sunuyor.

“Bizim için bu artık boş bir soru değil. Dünyanın her yerinde gıda sektöründe hangi süreçlerin yaşandığına bir bakın. Geçen yıl bütçe bu amaçlar için 5 milyar ruble ayırdı. Mevcut proje zaten yaklaşık 17 milyarı kapsıyor. Ancak Birleşik Rusya bu miktarın pek yeterli olmadığını düşünüyor. Tarım Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından finansmanı 10 milyar ruble daha artırma olasılığını araştırmalarını rica ediyorum,” diye konuştu Parti Başkanı bakanlara.

Partinin halk programının eğitim, sağlık ve sosyal politika alanındaki hükümlerine bütçe taslağıyla finansman sağlanıyor.

Örneğin, 2024 yılında okul çocuklarına yönelik sıcak yemeklere 5,7 milyar ruble, sınıf yönetimine ise bir milyardan fazla ruble tahsis edilecek. Yeni finansman alanları arasında, kolejlerdeki eğitim yöneticilerinin danışmanlarına ayrı ayrı ek finansman tahsis edildi – yıllık 2 milyar. Yeni bölgelerdeki okulların güvenliği için yıllık ek 9,3 milyar ruble. Okulların bakımı ve yeni otobüslerin sağlanması için fon sağlandı.

Birleşik Rusya’ya göre, “Meslekilik” programı için ek finansman gerekiyor. Bu, Başkan’ın beş yıl içinde bir milyon uzman yetiştirme yönündeki talimatının yerine getirilmesine yardımcı olacak. Şimdi bütçe taslağı 7 milyar dolar sağlıyor, böylece 70 teknik okul ve kolej yılda 100 milyon alıyor. Parti, programa 9 milyar ruble daha tahsis etmeyi teklif ediyor. Girişim Maliye Bakanlığı tarafından da desteklendi.

Maliye Bakanı Anton Siluanov, “Bu konu üzerinde çalışacağız ve milletvekilleriyle birlikte gerekli kaynakları belirleyeceğiz” dedi .

Partinin bir diğer önerisi de istihdam merkezlerinin modernizasyonuna yönelik finansmanın 10,5 milyar rubleye çıkarılması. Şu anda 86 istihdam merkezine 2024 yılında bu amaçlar için 691 milyon ruble tahsis edildi. Aynı zamanda 2023 yılında 550 tanesi modernize edilecek.

Anton Siluanov, “İkinci okumada istihdam merkezlerinin modernizasyonu için fonların artırılması konusunda meslektaşlarımızla birlikte çalışacağız” dedi.

Bakan, bütçe taslağının Birleşik Rusya program belgesinde öngörülen her şeyi yansıttığını vurguladı.

“Kamu sektörü çalışanlarının nominal ücretlerinin 2024’teki artış oranı neredeyse yüzde 10’dur. Tüm sosyal yükümlülüklerin endekslenmesi sağlanır ,anne sermayesi. Gelecek yıl ortalama emekli maaşı 23.244 ruble olacak. Asgari ücretin artırılması için para ayrıldı. Bir çocuğun doğumuyla bağlantılı olarak konut yardımı yükümlülüğümüz yaklaşık 10 milyon çocuktur. Eğitimde okulların revizyonu için kaynak sağlanmaktadır. Okullarda yeni yerler – Planladığımız gibi 1.300 okula gerekli eş finansman sağlanacak. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin modernizasyon programının uygulanmaya başlamasından bu yana 1.700 yeni ilk yardım noktası inşa edilecek, 6 bin poliklinik ve klinik yenilenecek. Tıbbi rehabilitasyon programı da dahil olmak üzere bir dizi başka faaliyet finanse ediliyor ve kanser ve kalp-damar hastalıkları için gerekli kaynaklar sağlanıyor” dedi Anton Siluanov.

Buna karşılık Andrei Turchak, halk programının hükümlerinin uygulanmasına odaklandı . Yılın ilk yarısında yüzde 53 oranında tamamlandığını kaydetti. Uygulamanın başlangıcından bu yana toplamda 8,5 binin üzerinde sosyal tesis oluşturuldu ve modernize edildi. Üniversitelerin yenilenmesi ve kampüslerin oluşturulması için de para hesaba katıldı.

“411 okul, 258 anaokulu, 762 sağlık kurumu, 70 spor kompleksi inşa edildi. 2,6 bin okul ve 2,5 bin sağlık kurumu yeniden inşa edildi. Kırsal kesimde 1,5 bin prefabrik ilk yardım istasyonu ve 349 kültür ve eğlence merkezi hizmete açıldı. 1,2 binin üzerinde postane ve 301 üniversite yurdunun onarımı yapıldı. 16 bin avlu ve ortak alan düzenlemesi yapıldı. Sosyal gazlaştırma programı kapsamında 375 bin hane ve 723 bin arsa gazlaştırıldı” dedi Andrey Turchak.

Haziran ayından bu yana program yeni bölgelere yayılıyor. Partinin Genel Kurul Sekreteri’nin belirttiği gibi, bu sayede 2,5 bin apartmanın ve 150’den fazla sosyal tesisin restore edilmesi zaten mümkün hale geldi.

Sonuç olarak Dmitry Medvedev, bütçenin gerçekten de son derece zor koşullarda oluşturulduğunu vurguladı.

Dmitry Medvedev, “Ancak Birleşik Rusya, bu koşullar ne olursa olsun, halkının programında vatandaşlara verdiği sözleri titizlikle yerine getirmeye devam edecek” dedi.

Hoparlör
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Medvedev Dmitry Anatolyevich
Tüm Rusya siyasi partisi “BIRLEŞIK RUSYA” Başkanı, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Vekili
#EP program komisyonu
#Medvedev
#Turçak
#Siluanov
#halkın programı
#bütçe
#bölgeler
#eğitim
#sağlık hizmeti
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/klyuchevye-polozheniya-narodnoj-programmy-edinoj-rossii-otrazheny-v-proekte-byudzheta-2024-2026-godov

 

 

REKLAM ALANI