Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

HAKAN YÜKSEL`DEN 19 MAYIS MESAJI

HAKAN YÜKSEL`DEN 19 MAYIS MESAJI
REKLAM ALANI
17.05.2023
A+
A-

HAKAN YÜKSEL`DEN 19 MAYIS MESAJI

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun’a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un, 104. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Açıklama yok.

19 Mayıs günü Samsun’da başlayan bu bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşunun ilk adımıdır. Bu ilk adımla yakılan “İstiklal Meşalesi” Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek Kuvayı milliye hareketiyle vatana yayılmış, nihayetinde bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.

Aziz Milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmış ve bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tarihe altın harflerle bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Milletimiz bu fedakarlığın bilincinde ve bugünde aynı şuur ile ecdadımızın bize emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak amacıyla mücadelesini her alanda sürdürmektedir.

Sevgili Gençler,

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere duyduğu güvenin ve verdiği değerin göstergesidir.

Milletimizin umut kaynağı olan sizlerin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğunuzdan hiç şüphe duymuyorum. Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI