Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

HADİ ÖZTOP `TAN ‘MALAZGİRT ZAFERİ’ MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN ‘MALAZGİRT ZAFERİ’ MESAJI
REKLAM ALANI
25.08.2022
A+
A-

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Yayınladığı mesajında öncelikle Malazgirt Zaferi´nin öneminden söz eden Öztop, Malazgirt Ovası´nda Sultan Alparslan´ın liderliğindeki Türk ordusunun, Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı olan Malazgirt Zaferi´nin sene-i devriyesini kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Türk Milleti´nin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birisini oluşturan Malazgirt Zaferi ile üzerinde yaşadığımız cennet topraklar bizlere vatan kılındı. Sultan Alparslan, adaletli ve merhametli yönetimiyle kendisinden sonraki devlet adamlarına da örnek olmasının yanı sıra asırlardır Anadolu topraklarında egemen olan barış, hoşgörü ve sevgi tohumlarını da ekti.

Bugün dahi aziz milletimizin aynı şuur, inanç ve kararlılıkla kardeşlik ahdimize sahip çıkıp, geçmişinden daha görkemli bir geleceğe ulaşmak için el ele, gönül gönüle olduğunu görmek bizlere kıvanç verirken, ülkemize ve milletimize düşmanlık besleyenleri kahretmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’yu yurt edinmemizi sağlayan başta Sultan Alparslan olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

HADİ ÖZTOP -ŞANLIURFA

REKLAM ALANI