GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
GÜNDEM

HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Editör Yazar / Editör
17.03.2022 04:20 2 Dk Okuma
HADİ ÖZTOP `TAN BERAT KANDİLİ MESAJI


Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Öztop, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında şu cümlelere yer verdi.

“Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı, affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Berat, kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeder. Bu maneviyat yüklü geceyi manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni kutluyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan kurtulmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

HADİ ÖZTOP- VİRANŞEHİR

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

5 + 3 = ?