Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

güzellik sektöründe hizmet sunan Akyol, bu mesleğe yönelik ilgiyi değerlendirdi

güzellik sektöründe hizmet sunan Akyol, bu mesleğe yönelik ilgiyi değerlendirdi
REKLAM ALANI
16.03.2022
A+
A-

Açıklama yok.

Murat Akyol Güzellik Salonu’nun kurucusu ve sahibi Murat Akyol, son yıllarda mantar gibi türeyen güzellik merkezlerine tepki gösterdi: “İşi bilen de bilmeyen de salon açıyor. Artık bizim gibi uzmanları görmek imkansız! Bu tip girişimler mesleğimizi ayaklar altına alıyor.”

 

Kendi adını taşıyan salonuyla güzellik sektöründe hizmet sunan Murat Akyol, bu mesleğe yönelik ilgiyi değerlendirdi. Gelişime açık olan bu mesleğin “hobi” olarak görüldüğünü dile getiren Akyol, mantar gibi türeyen güzellik merkezlerinden şikayet etti: “İşi bilen de, bilmeyen de güzellik salonu açıyor. Artık bizim gibi çıraklıktan yetişen uzmanları görmek imkansız. Altınını, dolarını bozduran ya da bankadan kredi çeken birçok kişi, hiç anlamadığı halde güzellik salonlarına yöneliyor.”

BUNA İZİN VERİLMEMELİ

Murat Akyol, sektörü değersizleştiren bu durumun sona erdirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Akyol, şöyle konuştu: “Bu mesleği işi bilmeyen kişilerin yapması, özellikle de sosyal medya fenomenlerinin rant amaçlı salon açması, güzellik salonlarına ağır yaralar veriyor. Buna izin verilmemeli. Mesleğimizi ayaklar altına alan bu tip girişimlere dur demek adına devletimizin bizim kayıtlı bulunduğumuz Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonları Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bir an önce tam yetki vermesi gerekiyor.”

DİNÇER KARACALAR-İSTANBUL

Açıklama yok.

REKLAM ALANI