Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

günümüzün minik okurları arkeolojiyle tanıştırılıyor

günümüzün minik okurları arkeolojiyle tanıştırılıyor
REKLAM ALANI
01.04.2021
A+
A-

Müzelerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde kullanılacak olan kitabın elektronik versiyonuna tüm çocuklar kolaylıkla ulaşabilecek.

Geçmişin geleceğe mirası kültür varlıklarımızı koruyacak olan günümüzün minik okurları arkeolojiyle tanıştırılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ilkokul düzeyindeki çocuklar üzerinde kültür varlığı kaçakçılığının önlenmesine yönelik bilinç oluşturuyor.

“Biri Arkeolog mu dedi?” adlı resimli hikâye kitabını hazırlayan Bakanlık, arkeolojiye meraklı bir kız çocuğunun yaşadığı maceraları minik okurlara anlatıyor.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Dairesi Başkanlığınca hazırlanan hikâyenin kahramanı Defne, şahit olduğu bir kaçak kazı olayı sonrasında arkadaşlarıyla birlikte kültür varlıklarını korumanın önemini keşfediyor.

Kültür varlıkları, kazı, keyifli sohbetler, kültür varlığı kaçakçıları, jandarma, müze bu heyecanlı öykünün parçalarını oluşturuyor.

Sefa Ceran Öztürk’ün kaleme aldığı, Bengi Gençer’in resimlendirdiği hikâye kitabında Defne, heyecanını okuyucuları ile şöyle paylaşıyor:

“Merhaba! Ben Defne. Bir kitapta “arkeolog” sözcüğü ile tanıştım ve hayatım değişti. Arkeoloji ile ilgili çok özel bir kampa kabul edilince de hayallerimin eğitimine dahil oldum. Yaşıtlarımla bir hafta boyunca arkeoloji bilimiyle ilgili birçok bilgiyi öğrendik. Bilgileri öğrenirken de kendimizi yepyeni bir macerada ve beklenmedik olayların içinde bulduk. Sizler de bizim yaşadığımız maceraya ortak olmak ister misiniz?”

Hikâye Herkese Ulaşacak

Tarihî mirasımızın korunması, tahribatının ve kaçakçılığının önlenmesi için farkındalığı artıracak çeşitli projelere imza atan Bakanlık, hazırladığı hikâye kitabını tüm çocuklara ulaştırmayı hedefliyor.

Müzelerde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde kullanılacak olan kitabın elektronik versiyonuna tüm çocuklar kolaylıkla ulaşabilecek.

Kültürel mirasımızın korunmasına ilişkin tohumları “Ağaç Yaşken Eğilir” atasözünden hareketle küçük yaşlarda gönüllere serpmesi hedeflenen kitaba Bakanlığın “e-kitabım” mobil uygulaması ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün internet sitesinde de ulaşılabilecek.

Kaynak: basin.ktb.gov.tr/TR-285459

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.