Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

“Gönlümden geçen, kısa zamanda en üst düzeyde siyasi bağın da artmasıdır”

“Gönlümden geçen, kısa zamanda en üst düzeyde siyasi bağın da artmasıdır”
REKLAM ALANI
21.01.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Badraddin Guliyev ve beraberindeki heyeti kabul etti. “Azerbaycan halkı, bizim gardaşımızdır”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


24
Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

KKTC’de kendi mücadelemiz içerisinde her zaman Anavatan Türkiye’ye ve diğer Türk devletlerine gönülden bağlı olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, son yıllarda Azerbaycan’ın Karabağ zaferi ve Türkiye Cumhuriyeti ile yakınlaşmasının bize de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

“Gönlümden geçen, kısa zamanda en üst düzeyde siyasi bağın da artmasıdır”

KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de kendi mücadelesini vermiş ve hürriyetini kazanmış bir Türk devleti olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Azerbaycanlı kardeşlerimizle münasebetimizin daha da ileriye gitmesi, sosyal ve kültürel temasların artması bizi memnun etmektedir. Azerbaycan bize büyük bir ilgi göstermektedir. Çok sayıda gazeteciyle röportaj yapıp televizyon programlarına katılıyorum. Biz, aynı soydan gelen milletin; aynı kültürü paylaşan, kader birliği yapmış ve her türlü mücadelede birbirinin yanında olan devletleriz. Ortada, hepimizin saygı duyduğu bir Türkiye Cumhuriyeti vardır. Bizi birbirimize bağlayan çeşitli, farklı ve güçlü bağlar vardır. Azerbaycan halkı, bizim gardaşımızdır. Gönlümden geçen, kısa zamanda en üst düzeyde siyasi bağın da artmasıdır. KKTC’de demokrasi vardır. Azerbaycan’dan gelip üniversitelerimizde öğrenim gören ve eğitim veren çok sayıda öğrenci ve akademisyen bulunmaktadır. Çeşitli alanlarda aramızdaki münasebetler her geçen gün ilerlemektedir. Bu bağlamda size ve Azerbaycan halkına sevgilerimi iletiyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Araştırma ve Arşiv Danışmanı Aydın Akkurt da hazır bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-azerbaycan-cumhuriyet-halk-partisi-baskani-badraddin-guliyev-9331

REKLAM ALANI