Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Filistin Devleti Dışişleri Bakanı Riyaz El Maliki ile Görüşme

Filistin Devleti Dışişleri Bakanı Riyaz El Maliki ile Görüşme
REKLAM ALANI
31.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Filistin Devleti Dışişleri Bakanı Riyaz El Maliki ile Görüşme

2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

Bugün, Tacikistan Cumhuriyeti Hükümet binasında, Ulusal Barış ve Birliğin Kurucusu, Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, Tacikistan Devleti Dışişleri Bakanını kabul etti. Filistin Riyaz El Maliki.

 

 

 

Toplantının başında Milletin Lideri, Riyaz Al-Moliki’nin Tacikistan ziyaretini memnuniyetle karşıladı ve kendisini Filistin Devleti’nin Duşanbe Büyükelçiliği’nin resmi açılışından dolayı tebrik etti. Bu arada, bu girişimin taraflar arasında çeşitli alanlardaki iyi ilişkilerin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına etkin bir şekilde katkı sağlayacağı vurgulandı.

 

 

 

Görüşmede Tacikistan ile Filistin arasındaki çeşitli işbirliği konuları ele alındı.

 

 

 

 

Ülke Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini destekledi ve iki ülke arasındaki karşılıklı çıkar alanlarındaki işbirliğinin sözleşmesel ve yasal temellerinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesinin önemini vurguladı. Aynı zamanda, iş mahkemesi tarafından iki ülkenin ilgili bakanlıkları ve kurumları arasındaki çalışma ilişkilerinin genişletilmesi de değerlendirildi. Çeşitli ekonomik ve ticari alanların yanı sıra kültür, bilim ve teknoloji, eğitim ve tıp alanları da gelecek vaat eden işbirliği alanları olarak değerlendirildi.

 

 

 

Taraflar ayrıca uluslararası ve bölgesel gündemin önemli konularına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Son olarak görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Devlet Başkanımız, kardeş Filistin halkına barış, istikrar, ilerleme ve refah diledi.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31377?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI