Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Eyyübiye’de Dört Mahalleye Daha Doğalgaz İçin Kazma Vuruluyor

Eyyübiye’de Dört Mahalleye Daha Doğalgaz İçin Kazma Vuruluyor
REKLAM ALANI
26.05.2022
A+
A-

 

 

Eyyübiye’de Dört Mahalleye Daha Doğalgaz İçin Kazma Vuruluyor

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un seçim vaatleri arasında yer alan doğalgazın, altı mahalleden sonra dört mahalleye daha ulaştırılması için mutabakata varıldı. Akabe, Akşemsettin, Direkli ve 15 Temmuz Mahallelerinde doğalgaz için ilk kazma vuruluyor.

Doğalgaz hattının döşenmesinde, dağıtım şirketinin abonelik başvurularını dikkate aldığını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, doğalgaz ulaştırılması planlanan mahalle muhtarları ve mahalle temsilcileriyle bir istişare toplantısı yaptı.

Eyyübiye Belediyesi Metin Sözen Kültür Merkezi’nde AKSA Doğalgaz Şanlıurfa Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural’ın da katıldığı toplantıda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hayatı Harrani, Ruha, Süleymanşah, Asya ve Eyüpkent mahallelerinin doğalgaza kavuştuğunu anımsatarak, “Akabe, Akşemsettin, Direkli ve 15 Temmuz Mahallelerimizin de ciddi doğalgaz talebi vardı. Aksa Doğalgaz Müdürümüz Muhammet Bey’le istişarelerde bulunduk. Onlar da 2022’de dört mahallemize doğalgaz kazandıracaklarını bildirdiler. Son iki aydır gerçekten ciddi çalışmalar yürüttük. Bugün itibariyle de dört mahallemizde doğalgaz için start vereceğiz. Doğalgazın Eyyübiye’nin geneline ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Eyyübiye’ye doğalgaz ulaştırılması konusunda emeği geçen kurum amirleri ve muhtarlara teşekkür eden Başkan Kuş, doğalgaz hattı konusunda yatırımların başvuru yoğunluğuna göre yapıldığını, hiçbir mahalleye veya sokağa ayrımcılık yapılmadığını, bu noktada da en fazla abonelik başvurusunun Hayati Harrani Mahallesinden geldiği için yatırımların burada daha yoğun yapıldığını hatırlattı.

Doğalgaz ulaştırılacak Akabe, Akşemsettin, Direkli ve 15 Temmuz Mahalle Muhtarlarından, kapı kapı dolaşıp abonelik başvuru sayısını yükseltmelerini rica eden Başkan Kuş, doğalgaz hattı çalışmalarının en fazla abonelik başvurusu olan mahalleden başlayacağını ifade etti.

 

Ural: Yatırımlarımızın Yüzde 75’ini Eyyübiye’ye Yapıyoruz

AKSA Doğalgaz olarak Şanlıurfa’daki yeni yatırım planlarını oluşturduklarını, Şanlıurfa’da 2022 yılındaki yatırımları kapsamında Ceylanpınar, Akçakale, Harran, Halfeti ve Bozova’ya da doğalgaz ulaştıracaklarını ifade eden AKSA Doğalgaz Şanlıurfa Şirket Müdürü Muhammet Nezih Ural, “Şanlıurfa’daki yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 75’i Eyyübiye ilçesinde yapılacak” dedi.

Doğalgaz yatırımlarının gerçekleşmesinde muhtarlara çok büyük görev düştüğünü kaydeden Ural, “2021 yılında toplamda 1514 abone almışız. Bu abone sayısının üçte biri Hayati Harrani Mahallesinden. Dolaysıyla en fazla yatırım bu mahalleye yapıldı” diye konuştu.

Doğalgaz hattı çekilecek mahallelerdeki projeler hakkında bir sunum yapan Ural, yeterli abonelik başvurusu yapılan tüm sokaklara doğalgazın ulaştırılacağını ifade ederek, katkı ve desteklerinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a, muhtarlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

————————————————-

HABER SİTELERİ İÇİN GÖRÜNTÜ LİNK: https://www.youtube.com/watch?v=FfdqKkP8ZnI

TELEVİZYONLAR İÇİN GÖRÜNTÜ LİNK: https://wetransfer.com/downloads/8c874508e51062934c48a036fe7439e820220525092749/c207b285cbaac4dee4174cdf46dc140120220525092814/6db141

 

 

REKLAM ALANI