GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Yüksek Mahkeme Başkanı Aslambek Mergaliev’i kabul etti

Editör Yazar / Editör
15.11.2023 04:06 2 Dk Okuma
Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Yüksek Mahkeme Başkanı Aslambek Mergaliev’i kabul etti


 

 

 

Olaylar

Akorda

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Yüksek Mahkeme Başkanı Aslambek Mergaliev’i kabul etti

2023

 

 

 

Devlet başkanına yargı sisteminin güncel faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Aslambek Mergaliev, Cumhurbaşkanının bağımsız bir temyiz makamının oluşturulması konusunda istişarelerde bulunulmasına ilişkin emrinin uygulanmasındaki ilerlemeyi bildirdi. Hukuk, bilim, iş dünyası ve TBMM daire milletvekilleriyle yapılan görüşmeler sonucunda, başkentte (ceza, hukuk ve idari davalar için) üç temyiz mahkemesinin kurulmasını öngören model olumlu değerlendirme aldı.

 

 

 

Yargıtay, ön inceleme kurumunun kaldırılmasını, “tam temyiz” uygulanmasını, 6 ayı geçmeyecek şekilde değerlendirme için “makul bir süre” belirlenmesini ve ayrıca tarafların zorunlu katılımıyla yargılama yapılmasını teklif ediyor. Buna karşılık, en yüksek yargı organı yargı uygulamalarının denetimi ve yeknesaklığının sağlanması üzerinde yoğunlaşacaktır.

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev’e ayrıca idari yargı çalışmaları ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi hakkında bilgi verildi. Yargıtay Başkanı, mahkemelerin şeffaflığının ve adalete erişimin artırılması amacıyla dijitalleşme ve yapay zeka unsurlarının devreye girmesinden bahsetti.

 

 

 

Devlet başkanı, yargı sisteminde devam eden reformların kalitesine ve her durumda davaların değerlendirilmesinde hukukun üstünlüğünün sağlanmasına özel önem verdi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-kasym-zhomart-tokaev-prinyal-predsedatelya-verhovnogo-suda-aslambeka-mergalieva-1410215

 

 

 

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

3 + 3 = ?