Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silivri belediye başkanı, Silivri kaymakamı ve Silivri’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silivri belediye başkanı, Silivri kaymakamı ve Silivri’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul etti
REKLAM ALANI
22.10.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silivri belediye başkanı, Silivri kaymakamı ve Silivri’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul etti

“Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’yi güçlendirmek ve bu vatanı daha da yaşanabilir duruma getirmek milletimize borcumuzdur”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul ederek görüştü.

Kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle mukavemetçi ruhumuzun pekiştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının çok acılar yaşadığını ve şehitler verdiğini ifade ederek hiçbir zaman umudumuzu yitirmediğimizi belirterek 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı ile adaya barışın geldiğini, 50 yıldır kimsenin burnunun kanamamasının bir başarı olduğunu ve bu başarıda gazilerin katkısının olduğunu vurguladı.

Sosyoekonomik bir yapının oluştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyasetin iki egemen eşit devlet temelinde olduğunu belirterek Doğu Akdeniz’de Rum-Yunan ikilisine karşı verilen mücadelenin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün bağımsız bir Türk cumhuriyeti varsa sizin kahramanlığınız sayesindedir. Farklı bölgelere göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımız vardır. Ama hiçbir zaman bu vatanı unutmamışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’yi güçlendirmek ve bu vatanı daha da yaşanabilir duruma getirmek milletimize borcumuzdur. Çok şey başardınız. Kıbrıs Barış Harekâtı kolay bir harekât değildi. Sizi KKTC’de görmekten dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum.”

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-silivri-belediye-baskani-silivri-kaymakami-ve-silivriden-10313

 

 

 

REKLAM ALANI