Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan’daki müzik yarışmasında birinci seçilen sanatçı Begüm Tekakpınar’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan’daki müzik yarışmasında birinci seçilen sanatçı Begüm Tekakpınar’ı kabul etti.
REKLAM ALANI
26.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgızistan’daki müzik yarışmasında birinci seçilen sanatçı Begüm Tekakpınar’ı kabul etti.

 

 

.2023

 

 

 

 

“Begüm Tekakpınar, KKTC’yi en iyi şekilde temsil etti”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kırgız Cumhuriyeti
Bakanlar Kurulu, Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı ve TÜRKSOY iş birliğinde düzenlenen “3. Meykin Asya Müzik Festivali’ne” KKTC’yi temsilen katılan Begüm Tekakpınar’ı kabul etti.

 

 

 

 

Kırgızistan’da 13 ülkeden 16 şarkıcının katıldığı yarışmadan birincilikle dönen Begüm Tekakpınar, ailesi ile birlikte yaptığı ziyarete Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu’da eşlik etti.

Kabulde Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler ve Gençlik ve Kültür Komitesi Başkanı Vehbi Zeki Serter de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Kırgızistan’da KKTC adına elde ettiği başarıdan dolayı Begüm Tekakpınar’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta ve yurtdışında yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiği Begüm Tekakpınar’ın, müziği ve sanatı ile Kıbrıs Türk kültürünü en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.

Begüm Tekakpınar’a olan inancı ve sevgisinden dolayı ailesini ve öğretmenlerini de kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, yarışmaya katılması için destekte bulunan Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu’nu da tebrik etti.

 

 

 

Önemli olanın değerlerin hakkını bulması olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, değerin yaratılmasında çalışkanlığın, fedakarlığın, güveninin ve alınan desteğin önemli olduğunu kaydetti.

Begüm Tekakpınar da konuşmasında ülkesini temsil etmesinin kendisi için bir onur olduğunu belirterek, layıkıyla yerine getirmek için en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

 

 

 

Önemli sanatçıların da yer aldığı yarışmada KKTC’yi 2 parça ile temsil ettiğini anlatan Tekakpınar, “Sahnede kendi hikayelerimi ve ülkemi anlatabilmem, duygulara dokunmam önemliydi”dedi.

kaynak:https://www.kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kirgizistandaki-muzik-yarismasinda-birinci-secilen-sanatci-begum-11422

 

 

REKLAM ALANI