Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 66. Milli Pediatri Kongresi’nin açılış törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 66. Milli Pediatri Kongresi’nin açılış törenine katıldı
REKLAM ALANI
08.10.2022
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte 66. Milli Pediatri Kongresi’nin açılış törenine katıldı

 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında oldu”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından Girne Elexus Hotel’de düzenlenen 66. Milli Pediatri Kongresi’nin açılış törenine katıldı.
Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

“Çocukluk yıllarımda Kıbrıs Türkü’nün iki önemli doktoru vardı. Biri, özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, diğeri Binbaşı Nihat İlhan”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böylesine önemli bir toplantının düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak başladığı konuşmasında, toplantının KKTC’de gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurguladı.

“KKTC büyük bir gelişme içinde. Böyle toplantılara ev sahipliği yapabilecek, eğitim ve turizm adası, ayrıca Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak “KKTC büyük bir gelişme içinde diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çocukluk yıllarında Kıbrıs Türkü’nün iki önemli doktoru olduğunu, birinin özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, diğerinin ise Binbaşı Nihat İlhan olduğunu söyledi.

Dr. Küçük’ün, çadırlarda yaşayan halkın her zaman yanında olan, çocuk ve yaşlı herkese hizmet veren, mücadele meşalesini yakan kişi olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, çok acı çeken bir doktor olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın ise eşini ve evlatlarını kaybettiğini öğrendiğinde “vatan sağ olsun” demesiyle yüreklerinde yaşadığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Tabip Binbaşı İlhan’ın, Kıbrıs Türkü’ne verdiği hizmetlerin unutulmasının mümkün olmadığını, Cumhurbaşkanı seçilince ilk ziyaret ettiği yerin Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın kabrinin de bulunduğu Elazığ olduğunu hatırlatarak kongreye katılanların arasında bulunan, Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın oğlu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ı selamlayarak, “Vatanınıza hoş geldiniz” dedi.

KKTC’nin temellerini, bu duygularla attıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, halka sağlık hizmetlerini verirken, her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin destek ve katkısını yanlarında hissettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, pandeminin başladığı günlerde ilk telefon ettiği kişinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gayretiyle ülkemize Acil Durum Hastanesi’nin kazandırıldığını, aşının gelmesinde, sağlık sistemindeki eksiklerin tamamlanmasında, bakanın ve büyükelçinin hizmetlerini unutamayacaklarını vurguladı.

“Bilim insanlarından istifade ederek geleceği şekillendirmek herkesin görevidir”

Sağlık ve tıp gelişirken, KKTC’de de halka en iyi hizmet için çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası camiaya da seslenerek insanlığın, özellikle bebeklerin ve çocukların sağlığı için karbondioksit salınımı, çevre kirliliği gibi sorunların tehlikelerine karşı, bilim insanlarından istifade ederek geleceği şekillendirmenin, herkesin görevi olduğunu vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimiyle tahıl koridoru oluşturulmasını, memnuniyetle izlediklerini ifade etti.

“İş, siz hekimlere düşer”

Cumhurbaşkanı Tatar; “Neticede iş, siz hekimlere düşer. Biliyorum ne kadar zor olduğunu. Hiç de kolay değildir” diyerek kızının da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk doktoru uzmanlığını tamamlamak üzere olduğunu söyleyerek; “Bu gururumu sizinle paylaşmak isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, annesini erken yaşta kaybettiği için babası Rüstem Tatar’ın kendisinden doktor olmasını istediğini, kendisinin olamadığını fakat kızının doktorluk mesleğini seçtiğini belirtti.
Kongreye, 1450 hekimin katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, emeği geçen herkese teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-esi-sibel-tatar-ile-birlikte-66-milli-10273

 

 

 

REKLAM ALANI