Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

CEVDET YILDIRIM `DAN ’12 EYLÜL’ MESAJI

CEVDET YILDIRIM `DAN  ’12 EYLÜL’ MESAJI
REKLAM ALANI
11.09.2021
A+
A-

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

12 Eylül’ün Türkiye’nin demokrasi tarihinde utanç verici bir sayfa olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti; ”Demokrasimiz, 41 yıl önce bugün tarihinde en karanlık günlerinden birini yaşadı.

12 Eylül 1980’in demokrasiye vurulmak istenen darbenin, ihanetin, insanların türlü işkencelere maruz kaldığı inanç, düşünce ve teşebbüs özgürlüklerinin yok edildiği, tarih sayfasının en kara günlerinden biridir.

12 Eylül sabahı ülkemiz postal sesleriyle uyanmış, o güne kadar edindiği tüm demokratik kazanımlarını kaybetmiştir. Bu aziz millet o zihniyeti bu topraklardan silip atmanın mücadelesini o gün olduğu gibi bugünde vermeye devam ediyor. İnsanca yaşamanın en temel taşı olan Demokrasinin bizlere vermiş olduğu haklarımızı kullanarak, bu ülkede milletimizin söz sahibi olmuş ve kendi iradesiyle belirlediği bir hükumetle yönetilmektedir.

12 Eylül’ün acı bilançosunun karşısında sandığın gücünün ve öneminin ne kadar büyük olduğunu anlayan bu millet, memleketimizde darbelere asla geçit verilmeyeceğini en son 15 Temmuz’da bir kez daha gösterdi. Merhum Adnan Menderes’in idamıyla başlayan utanç verici sürecin, 1980’de ve süregelen zamanda birçok kere gösterdiği hain yüzü, 15 Temmuz 2016’da milletimizin iman dolu göğsüne çarparak darmadağın oldu.

Bu aziz millet en kutsalları arasında saydığı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin arkasına saklanarak hain emeller taşıyan kişilere, gereken dersi net bir şekilde verdi.

Milletimiz ile Türk Silahlı Kuvvetlerimiz arasına dinamit koymak isteyenlere Aziz Türk Milleti geçit verilmeyeceğini tekrar beyan etmiştir.

12 Eylüllerin bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz’da canını siper eden, bu topraklar için canını ortaya koyan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi yıllarca geriye götüren ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın inşallah” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI