Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

“Birleşik Rusya” yeni-sömürgeciliğe karşı çıkan sosyo-politik güçlerin büyük bir kongresini düzenleyecek

“Birleşik Rusya” yeni-sömürgeciliğe karşı çıkan sosyo-politik güçlerin büyük bir kongresini düzenleyecek
REKLAM ALANI
17.11.2023
A+
A-

“Birleşik Rusya” yeni-sömürgeciliğe karşı çıkan sosyo-politik güçlerin büyük bir kongresini düzenleyecek

2023,

Şubat 2024’ün ikinci yarısında gerçekleşecek
Partinin Uluslararası Genel Konsey Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrei Klimov , Kongrenin Birleşik Rusya Başkanı Dmitry Medvedev’in himayesinde ve Sergei Lavrov başkanlığındaki partinin uluslararası komisyonunun kararıyla düzenleneceğini söyledi. Yurtdışındaki Yurttaşlar için İşbirliği ve Destek, Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı, St. Petersburg’daki BRICS+ ülkelerinin belediye forumunda. Birleşik Rusya, forumda örgüte yönelik sosyo-politik desteğin tartışıldığı bir bölüm düzenledi.

“BRICS ülkelerinin liderleriyle bir kongre düzenleme konusunda anlaştık. Ayrıca Temmuz 2024 sonunda partiler arası BRICS+ toplantısı da gerçekleştirilecek. Yerleşik geleneğin sürdürülmesi amacıyla BRICS başkanlığımızla bağlantılı olarak partimizin alacağı karar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Şimdi bunu Vladivostok’ta tutmaya kararlıyız. Herkesi davet ediyoruz” diye vurguladı Andrey Klimov.

Parti Genel Konseyinin uluslararası işbirliği komisyonunun başkan yardımcısı, BRICS ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesine rağmen, sorunların yatay düzeyde etkileşimde kaldığını kaydetti – bölgeler, belediyeler, kamu kuruluşları, işletmeler ve küçük dernekler ve orta ölçekli işletmeler.

“1 Ocak’tan itibaren BRICS’in beş değil 11 eyaleti olacak. Rakiplerimiz bu işbirliklerini, bağlantıları, yakınlaşmaları bölmek için büyük çaba harcıyor. Liderlerimizin bilgeliği sayesinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz ancak sosyo-politik destek olmadan bunu sağlamak çok zor. Gençlerin, kadın örgütlerimizin, gazi örgütlerimizin, seyahat şirketlerimizin yatay düzeyde iyi bağlantılara sahip olması için iletişim kurması gerekiyor. Bu büyük ve zor bir iş” diye vurguladı.

Buna karşılık, Birleşik Rusya’nın Donetsk bölge şubesi sekreteri ve DPR başkanı Denis Pushilin , BRICS+ ülkelerinin belediye forumu gibi platformların, derneğe dahil olan ülkeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için ek bir fırsat olduğunu kaydetti.

“Çeşitli türden girişimleri pratik uygulamaya dönüştürmemize olanak tanıyacaklar. Burada gerçek sorunların ve özlemlerin daha iyi anlaşılması söz konusudur. Daha faydalı, doğru, gerekli girişimleri vurgulayabiliriz. Yüksek makamlarda ve bazı dar çevrelere fayda sağladığı için icat edilmedi. Bunlar BRICS’in bir bütün olarak doğru yönde gelişmesini ve kesin bir örnek olmasını sağlayacak gerçek ihtiyaçlardır” diye vurguladı.

Forumun katılımcıları arasında, Uluslararası BRICS Ülkeleri Forumu Başkanı Anand Purnima , BRICS+ IFF Büyükelçisi Cavalcante Lima Devanir , Dış ve Savunma Politikası Konseyi (SVOP) Üyesi Mark Entin , Yabancı Bölgesel Departmanı Doçenti yer alıyor. Moskova Devlet Dil Üniversitesi’nin çalışmaları Mehmet Durre , Güney Afrika Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Stofail Bheke , Dışişleri Bakanlığı ve bölge temsilcileri Birleşik Rusya’nın girişimlerine destek verdi.

Ayrıca BRICS ve BRICS+ formatlarının geliştirilmesine yönelik olasılıkları, yeni sömürgeciliğin modern uygulamalarına karşı Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleriyle etkileşimi genişletmeyi ve bu süreçlerde parti diplomasisi de dahil olmak üzere siyasi ve toplumsal güçlerin rolünü tartıştılar. Ayrıca Andrei Klimov, toplantı katılımcılarına Birleşik Rusya Genel Konseyi Uluslararası İşbirliği Komisyonu’nun girişimiyle düzenlenen “Rusya’nın Dostları Kulübü”nün hatıra rozetlerini takdim etti.

Hoparlör
Klimov Andrey Arkadeviç
Klimov Andrey Arkadeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Uluslararası İlişkiler Federasyon Konseyi Komitesi Başkan Yardımcısı
#Klimov
#Puşilin
#BRICS
#Uluslararası ilişkiler
#partiler arası işbirliği
#forum
#Saint Petersburg
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provedyot-bolshoj-kongress-obshestvenno-politicheskih-sil-vystupayushih-protiv-neokolonializma

 

REKLAM ALANI