Bilimin doğduğu Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı “Uydu ve Drone görüntüleri İle Tarımda Hastalık Tespiti Projesi” Uluslararası ‘WTECH Teknolojide Kadın Derneği’ tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye 2’ncisi oldu.
Tarımı; bilim, teknoloji ile buluşturmak ve verimliliği arttırmak amacıyla Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü tarafından çok amaçlı projeler başlatıldı.
Bu bağlamda tarım şehri Şanlıurfa’da tarım arazilerindeki hastalıkların tespiti için, Drone’lere geliştirilen bir yazılım ile toprak ve bitki analizleri sağlanıyor. Ardından kullanılacak olan tedavi yöntemi sms yolu ile çiftçilere iletiliyor.
Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme de bulunan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı İbrahim Berkan Aydilek, “Türkiye’yi teknoloji konusunda güçlü bir şekilde, küresel rekabette avantajlı bir ülke haline getirmek için öğrencilerimiz ile birlikte yeni çalışmalar, projeler üretiyoruz. Bu gün aldığımız bu ikincilik ödülü bizlerin ne kadar doğru bir iş yaptığını tekrar göstermiştir.
Öğrencilerimi tebrik ediyorum, sonunda kazanan Şanlıurfa ve Türkiye olacaktır” şeklinde konuştu.
Denis Puşilin: Havaalanı restorasyonu, gazilere destek ve yurt yenilemeleri, Birleşik Rusya’nın yeni Halk Programı’na dahil edilebilir
رسالة من آصاف أتاسوي، رئيس مجلس إدارة شركة أسفا القابضة، بمناسبة ليلة القدر (كادير جيسي).
HALİL KARAKEÇİLİ`DEN KADİR GECESİ MESAJI
TÜRK MİLLİ KUVVETLER VAKFI GENEL BAŞKANI DR. FATİH ŞİMGA`DAN KADİR GECESİ MESAJI
Bekir Ayaz: “TFF İçin İddialıyım, Önce Allah’a Sonra Kendime Güveniyorum”
Selçuk Yoğurtçuoğlu: “Sözüm Söz, Mersin İçin Çalışacağız”