Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, beraberinde Başkan Vekili Koral Erel ve Teşkilat Başkanı Barış Avşar ile birlikte Fener Rum Patriği I. Bartholomeos’u ziyaret etti.
İstanbul’da gerçekleşen bu nazik buluşmada sporun birleştirici gücü, kültürlerarası diyalog ve barışa katkısı ön plana çıktı.
Ziyaretin dikkat çeken anlarından biri, Bekir Ayaz’ın Patriğe milli takım forması ve kendi kaleme aldığı “Devletin Spor Politikası” adlı kitabı hediye etmesi oldu. Bu jest, sadece bir nezaket göstergesi olmanın ötesinde, Türkiye’nin spor vizyonuna dair anlamlı bir mesaj taşıyordu.

Ayaz, görüşmede Türkiye’nin uluslararası spor politikalarına bakışını ve US-SEN’in bu alandaki faaliyetlerini de özetledi. Sporun sadece saha içinden ibaret olmadığını vurgulayan Ayaz, toplumlar arası barış ve anlayışa hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Patrik Bartholomeos ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporu bir barış köprüsü olarak gördüğünü ifade etti. Görüşme sonunda taraflar, ileride düzenlenebilecek ortak kültürel ve sportif etkinliklere dair olumlu temennilerde bulundu.

Bu ziyaret, sporun diplomasi alanındaki etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, farklı inanç ve kültürlerin ortak değerlerde buluşabileceğini de göstermiş oldu
Abdullah Yiğit-İstanbul
«Единая Россия» провела окружной форум «Управдом» в Енакиево ДНР
Gaziler için iş imkanları yaratılması ve gazilerin dul eşleri için sosyal sözleşmelerde ihtiyaç temelli kriterlerin kaldırılması: Birleşik Rusya Kadın Hareketi aktivistleri Vologda’da Halk Programı için öneriler sundu
MANGAL HOUSE GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE BİRECİK’TE HİZMETE AÇILDI
Bir araba, telsizler, inşaat malzemeleri ve su: Birleşik Rusya, cephedeki ve hastanelerdeki SVO savaşçılarına yeni malzeme sevkiyatı yaptı
MEHMET KIZIL’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI
MEHMET TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI