
Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, beraberinde Başkan Vekili Koral Erel ve Teşkilat Başkanı Barış Avşar ile birlikte Fener Rum Patriği I. Bartholomeos’u ziyaret etti.
İstanbul’da gerçekleşen bu nazik buluşmada sporun birleştirici gücü, kültürlerarası diyalog ve barışa katkısı ön plana çıktı.
Ziyaretin dikkat çeken anlarından biri, Bekir Ayaz’ın Patriğe milli takım forması ve kendi kaleme aldığı “Devletin Spor Politikası” adlı kitabı hediye etmesi oldu. Bu jest, sadece bir nezaket göstergesi olmanın ötesinde, Türkiye’nin spor vizyonuna dair anlamlı bir mesaj taşıyordu.
Ayaz, görüşmede Türkiye’nin uluslararası spor politikalarına bakışını ve US-SEN’in bu alandaki faaliyetlerini de özetledi. Sporun sadece saha içinden ibaret olmadığını vurgulayan Ayaz, toplumlar arası barış ve anlayışa hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Patrik Bartholomeos ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporu bir barış köprüsü olarak gördüğünü ifade etti. Görüşme sonunda taraflar, ileride düzenlenebilecek ortak kültürel ve sportif etkinliklere dair olumlu temennilerde bulundu.
Bu ziyaret, sporun diplomasi alanındaki etkisini bir kez daha gözler önüne sererken, farklı inanç ve kültürlerin ortak değerlerde buluşabileceğini de göstermiş oldu
Abdullah Yiğit-İstanbul

Devlet Duması, doğum sermayesi kullanılarak satın alınan konutlarla ilgili işlemleri basitleştiren Birleşik Rusya yasasını kabul etti

Gürcüstanda Azərbaycan dili üzrə I Regional Olimpiada keçirilib

От патриотического воспитания до международных связей: как «Единая Россия» и МЦД «Артек» сотрудничают в год его 100-летия

“Birleşik Rusya” ve Uluslararası Çocuk Merkezi “Artek”, “Rusya Dostları Uluslararası Gençlik Kulübü”nü kuracak

Stavropol Krayı’nda Birleşik Rusya, sağlık çalışanlarını mesleki tatilleri nedeniyle tebrik etti

Из Хабаровского края «Единая Россия» передала современное оборудование на передовую