Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN GİRŞİMCİ KADINLARA TAM DESTEK

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN GİRŞİMCİ KADINLARA TAM DESTEK
REKLAM ALANI
15.10.2023
A+
A-

BÜLTEN NO : 550
TARİH : 15.10.2023
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN GİRŞİMCİ KADINLARA TAM DESTEK

 

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kadın girişimci ve kadın sanatkârların desteklenmesi ve aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla 25 – 29 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde gerçekleştireceği “Emek Veren Eller Girişimci ve Üreten Kadınlar Buluşması” öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün katılımıyla Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanırım toplantısına AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak’ın yanı sıra Şanlıurfa’daki çok sayıda kadın girişimci katılım sağladı.

 

 

 

 

Şanlıurfalı kadınların maharetli ellerinden çıkan birbirinden özel el emeği göz nuru ürünlerin de sergileneceği ve fuar alanını ziyarete gelenlerin beğenisine sunulacağı buluşmada geleneksel el sanatlarından yöreye özgü zanaatlar, gastronomi kenti Şanlıurfa’da damak çatlatan lezzetler de yine bu festivalde yer alacak.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KADINLARIN YOLUNUN AÇILMASI ÜLKENİN YOLUNUN AÇILMASIDIR”
Kadınların yolunun açılmasının ülkenin yolunun açılması demektir diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “ Sizler aynı zamanda diğer hanımlar için de örnek olacaksınız. Bu devirde bu çalışma, bu faaliyet çok önemlidir. Şimdi insanın kendi emeğinin karşılığını alması kadar güzel bir şey yoktur. Belediyemiz olarak kadın girişimcilerimiz için neler yapabiliriz diye düşünce geliştirdik. Nihayetinde sizleri bir araya topladık ve böyle bir fuar oluşturduk ama bu fuarla kalmayacağız. Sizlerin düşünceleri bizim için çok önemli bu buluşmayı ilerleyen dönemde bir çalıştay etrafında toparlayacağız. Belediye olarak neler yapabiliriz, hangi öncülüğü, önderliği yapabiliriz bu konularla yakından ilgileneceğiz. Belediyemiz olarak kadınlarımız için birtakım istihdam alanları oluşturduk ama girişimcilik farklı bir konu E- ticaretle ilgili çalışmalarımız oldu. Birçok arkadaşımız bu konuda ders aldılar ve istihdam edildiler. Bu çalışmalar adım adım devam etmesi gereken çalışmalardır. Bugün kadınlar çok daha fazla evlerine destek verme ihtiyacı duyuyorlar. Çocuklarına destek verme ihtiyacı duyuyorlar. Geleceği konusunda çok kararlı duruyorlar. Bugün buradaki kadın girişimcilerin hiç biri ben ne olacağım diye burada değiller her biri ya ailesi ya da çocuklarının geleceği için buradalar. Hepiniz yaptığınız çalışmalarda çok önemli işler çıkarıyorsunuz. Önümüzdeki süreçte burada toplanan kadın girişimcilerimizle bir çalıştay yaparak sizlerin de görüşlerine konuşmalarınıza yer vererek hangi alanlarda sorunlar yaşıyorsanız her biri ile ilgili belediyemiz olarak gereken neyse onu yapacağız. Sizlerin yolunun açılması, inanın ülkemizin yolunun açılması gibidir.” İfadelerine yer verdi.
“Emek Veren Eller Girişimci ve Üreten Kadınlar Buluşması” öncesi tanıtım toplantısına katılan Şanlıurfalı girişimci kadınlar 25 – 29 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde yapılacak olan buluşma için Fuar yetkilisinden bilgi edindiler.

 

 

 

BAŞKAN BEYAZGÜL İLE KADINLAR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
Şanlıurfa’da kadınlara verdiği desteklerden ötürü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür eden kadınlar, Girişimci kadınların önünü açan, her zaman destek veren ve bu buluşmanın düzenlenmesinde büyük emekleri olan Başkan Beyazgül ile geleceğe umutla bakan kadınların sayısının arttığını ifade ettiler.

Video Linki: https://youtu.be/wTuYkkmMyVI

Alternatif Video Linki: https://we.tl/t-6eQC8ePz1P

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

 

REKLAM ALANI