Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

BAŞKAN BEYAZGÜL SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YÖNETTİ

BAŞKAN BEYAZGÜL SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YÖNETTİ
REKLAM ALANI
16.03.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞKAN BEYAZGÜL SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YÖNETTİ

 

 

 

 

 

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Yıllık ortalama yağışın yarısını iki gün içerisinde alan Şanlıurfa’da şehrin içinden geçen bazı derelerde taşkınlar yaşandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yağışın başladığı ilk andan itibaren sahada ekiplerle çalışmaları yönetti.

Şanlıurfa henüz depremde yaralarını sarmaya çalışırken bu kez de sel felaketiyle karşılaştı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan taşkın dereleri aşırı yağışlardan dolayı taşarken cadde ve sokaklar taşan sularla kapandı.

Akçakale Caddesinde yolların kapanmasına neden olan aşırı yağışlar nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm araç ve ekipleriyle adeta seferber oldu. Başkan Beyazgül de ekiplerin çalışmalarını bizzat takip ederek Akçakale Caddesini birbirinden ayıran refüjlerin kaldırılması talimatını vererek kapanan yolun trafiğe açılmasını sağladı.

Şanlıurfa’da son 24 saat içerisinde 111 milimetre yağış düştüğü tahmin edilirken aşırı yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarla zemin katları su bastı. Şanlıurfa itfaiyesi, ŞUSKİ ekipleri ve Fen İşleri ekipleri yaşanan afet karşısında kurtarma ve temizlik çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız sürdürdü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşlara her zaman yanınızdayız mesajı veren Başkan Beyazgül kentteki son durumu incelemek üzere şehre gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız ve Zemzem Gülender Açanal ile birlikte Piazza AVM bölgesinde bulunan dere ve civarında incelemelerde bulundu.

Gece geç saatlere kadar vatandaşların yanında olan ve sürdürülen çalışmaları takip eden Başkan Beyazgül Karakoyun Köprülü Kavşağı altında ateş yakarak ısınan vatandaşların yanına giderek bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “VATANDAŞIMIZIN KİMSESİ BİZİZ DEVLETİMİZDİR”

Mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Başkan Beyazgül ekiplerin çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından vatandaşlarımızı mağdur etmeden zarar gören tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Vatandaşımız kesinlikle yalnız hissetmesin onların kimsesi biziz devletimizdir. Yaralarımızı hep birlikte sararak birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu günleri de dayanışma içerisinde aşacağız” Diye konuştu.

Vatandaşlar da Allah devletimize zeval vermesin diyerek zor günlerden geçildiğini belirterek ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gayret gösteren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

 

BÜLTEN NO : 162
TARİH : 16.03.2023
HABER BAŞLIĞI : BAŞKAN BEYAZGÜL SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YÖNETTİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI