Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Berbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Berbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi
REKLAM ALANI
17.10.2023
A+
A-

 

 

 

No:593/23, Bakan Jeyhun Bayramov’un Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Berbok ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin basın bilgisi

 

 

 

16 Ekim 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Federal Almanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Annalena Berbok ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

 

Telefon görüşmesinde bölgedeki mevcut durumun yanı sıra Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecinin geleceği ele alındı.

 

 

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Ermenistan’ın son yıllarda gerçekleştirdiği askeri ve siyasi provokasyonların ardından bölgedeki mevcut durumu, yasadışı Ermeni silahlı kuvvetlerinin topraklarımızda yarattığı tehditleri, Ermenistan’ın uyguladığı terörle mücadele tedbirlerini belirleyen faktörler ve tedbirleri anlattı. Azerbaycan, Ermeni silahlı kuvvetlerine ve topraklarımızdaki sözde rejime karşı partiyi detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

 

Azerbaycan’ın Ermeni sakinleri hedef almadığını hatırlatan Erdoğan, bunun bölgeyi ziyaret eden BM misyonu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve hatta Ermenistan Başbakanı tarafından da doğrulandığını hatırlattı.

 

 

 

 

Azerbaycan’a yönelik devam eden iftira kampanyasının, Ermeni vatandaşlara yönelik “etnik temizlik” yapıldığı iddialarının asılsız olduğu, bunun Ermenistan’ın ve bazı ülkelerin siyasi manipülasyonunun bir parçası olduğu kaydedildi.

 

 

 

Bakan, Azerbaycan’ın Ermeni sakinlerin yeniden entegrasyonuna yönelik planlarını açıkladığını, bu yönde çalışmaların yapıldığını, Ermenilerin ilgili portal üzerinden aldıkları başvuruların incelendiğini söyledi.

 

 

 

 

Bölgede barış ve güvenliğin tesis edilmesine yönelik çabalara engel olacak provokatif adımlardan, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı çağrıları destekleyen açıklamalardan kaçınılmasının önemli olduğu vurgulandı. Azerbaycan topraklarının tamamında egemenliğin yeniden tesis edilmesinden sonra Ermenistan ile barış anlaşması imzalanması için gerçek şansların olduğu dikkatimize sunuldu ve bu fırsatların Ermenistan tarafından olumlu değerlendirileceğini umuyoruz.

 

Daha sonra ikili ve bölgesel ortak çıkarlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no59323

 

 

 

REKLAM ALANI