GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
SİYASET

Bakan Ceyhun Bayramov’un Suudi Arabistan Krallığı’nın ülkemize yeni atanan Büyükelçisi İsam bin Salih el-Cuteyli ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

Editör Yazar / Editör
21.09.2023 15:12 4 Dk Okuma
Bakan Ceyhun Bayramov’un Suudi Arabistan Krallığı’nın ülkemize yeni atanan Büyükelçisi İsam bin Salih el-Cuteyli ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması


 

 

 

 

No: 499/23, Bakan Ceyhun Bayramov’un Suudi Arabistan Krallığı’nın ülkemize yeni atanan Büyükelçisi İsam bin Salih el-Cuteyli ile görüşmesine ilişkin basın açıklaması

 

 

 

16 Eylül 2023 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Suudi Arabistan Krallığı’nın ülkemize yeni atanan büyükelçisi İssam bin Saleh el-Kuteili’yi kabul etti.

 

 

 

Toplantı sırasında bakan, büyükelçinin güven mektubunun bir kopyasını Jeyhun Bayramov’a sundu. Bakan, dost ülke Suudi Arabistan’ın büyükelçisine başarılar diledi.

 

Bakan Ceyhun Bayramov, Azerbaycan ile Suudi Arabistan arasında siyasi, ekonomik, enerji güvenliği, insani vb. çeşitli konuları ele aldı. Alanlarda ikili ve çok taraflı işbirliği gündeminin varlığından memnuniyet duyduğunu kaydeden Erdoğan, karşılıklı ziyaret ve temasların ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Özellikle iki ülke arasında uluslararası kuruluşlar çerçevesinde Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik karşılıklı dayanışma ve desteğin gösterilmesi memnuniyetle dile getirildi.

 

 

 

Dışişleri bakanlarının karşılıklı ziyaretlerinin ve Dışişleri Bakanlıkları arasında yapılan istişarelerin önemi vurgulandı.

 

 

 

Büyükelçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden ve son dönemde yapılan ikili görüşmelerden bahsetti. Ülkelerimiz arasındaki ticaretin daha da yaygınlaştırılması yönündeki çabaları daha da artıracağını kaydetti.

 

 

 

Toplantıda karşılıklı ilgi duyulan diğer konular ele alındı.

 

 

Paylaş

BÜTÜN HABERLER

kaynak:https://mfa.gov.az/az/news/no49923

 

 

 

 

 

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

7 + 8 = ?