Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

AZİZ AKKUŞ `TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

AZİZ AKKUŞ `TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
REKLAM ALANI
16.03.2023
A+
A-

AZİZ AKKUŞ `TAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

 

Diyarbakırlı Genç Girişimci İş Adamı Aziz Akkuş, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Aziz Akkuş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Milletimizin en büyük zaferlerinden olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kahramanlıklarla dolu muhteşem tarihimizin de dönüm noktalarından biridir.

 

Bundan tam 108 yıl önce 18 Mart 1915’de, Çanakkale’de verilen bu mücadele küllerinden yeniden doğan bir milletin miladı sayılmış, bu zaferle birlikte tarihin akışı değişmiştir. Oldukça ağır ve kısıtlı imkanlarla batının en güçlü ordularına karşı kazanılan ölüm-kalım savaşı neticesinde ulaşılan bu büyük gurur, esaret altında yaşayan milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak verdikleri mücadeleyle düşmanlarının bile takdirini kazanmış olan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır.

 

Yurdun dört bir yanından gelerek vatan savunmasına katılan yiğitler cephede siperlerde omuz omuza çarpışmış, bu mücadeleyi zaferle taçlandırmış, böylece üzerinde yaşadığımız coğrafyayı bir kara parçası olmaktan çıkarıp, bir ruh ve değişmez bir öz haline getirmiştir. Çanakkale’de şahlanan ruh, milletimizin inanç ve mayasını oluşturan ruhtur. Bugün de her zamankinden daha çok aynı ruha, inanca ve duyguya ihtiyacımız var. Yeni nesillerimizi bu yüce duygularla yetiştirmeli, atalarımızın emanetini genç nesillere doğru bir şekilde aktarabilmeliyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ni coşkuyla kutladığımız bugünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ismini Türk tarihine altın harflerle yazdırmış olan tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

AZİZ AKKUŞ -ANKARA

REKLAM ALANI