GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
EKONOMİ

AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!

Editör Yazar / Editör
10.08.2021 13:23 1 Dk Okuma
AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!


AVRUPA’DA SELİN BİLANÇOSU 30 MİLYAR EURO OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR!

Almanya’da yaşanan yüzyılın sel felaketi, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi’nde özel bir oturumda ele alındı. Milletvekilleri, selde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yaptığı konuşmada sel felaketinin tahmini bilançosunu açıklayan Eyalet Başbakanı Armin Laschet, ilk hesaplamalara KRV’de yaklaşık 13 milyar Euro bir hasar meydana geldiğini kaydetti.

Rheinland-Pfalz’da da benzer miktarda hasar olduğunu belirten Laschet, toplam hasarın ise 20 ila 30 milyar Euro arasında olduğunu söyledi.

Laschet, sel bölgesinde 150 okulun zarar gördüğünü ve 8’inin ise kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Bunun yanı sıra çok sayıda çocuk yuvası, eczane ve muayenehanenin de hasarlı olduğunu belirten Laschet, hem Federal Meclis’te hem de Eyaletler Meclisi’nde özel oturumlar yapılacağını kaydetti.

Laschet, Federal Meclis’teki oturumun bu ay içinde olacağını belirtirken, hasarların onarılması için özel bir yetkili görevlendirdiklerini sözlerini ekledi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

3 + 5 = ?