Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi;
Devletimizin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, mahalle ve köy ahalisinin devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyorum.
Muhtarlık teşkilatı, 1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, köylerimizden şehirlerimize, mahallelerimizden kasabalarımıza kadar tüm yerel yönetim birimlerinde devletin merkezi ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi gören ve vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üreten önemli bir yerel yönetim birimidir.
Köklü bir mazisi olan Muhtarlık Teşkilatı, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihimizin farklı evrelerinde çeşitli görev ve sorumluluklar üstlenmiş, önemi ve işlevi hiçbir zaman hafife alınmamıştır. Özellikle son yıllarda bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan talimatları ve yönlendirmeleriyle Muhtarlık Teşkilatı’nın işlevselliği arttırılmış, kamu yönetimi ve hizmet üretiminde daha etkin bir role kavuşmuştur.
Bu vesileyle; yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında göz ardı edilemez bir bağ kuran ve toplumun sorunlarını yakından takip ederek çözüme kavuşturan muhtarlarımızın gayretli çalışmalarının devamını diliyorum.
Bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren mahalli idarelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Дмитрий Медведев поручил проработать вопрос проведения конкурса «Единой России» «Народный депутат» ежегодно
Dmitriy Medvedev, yerel düzeyde projelerin hayata geçirilmesi için ayrılan fonların etkin kullanımının izlenmesine dikkat çekilmesi çağrısında bulundu
Belediye gelişimi ve 2026 hedefleri: Birleşik Rusya, Belediye Milletvekilleri Tüm Rusya Forumu’nu düzenledi
«Единая Россия» представила книгу «Единая Россия – партия большинства, партия Президента» для муниципальных депутатов
İyileşmeye yönelik hediyeler: Birleşik Rusya Devlet Duması milletvekilleri “Cesaret Kutusu” yardım etkinliğine katıldı
Afrikada Azərbaycan şirkətlərinin iştirakı ilə ilk biznes-forum keçirilib