Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

Anton Kotyakov, Birleşik Rusya’ya halk programı “İnsan Refahı” bloğundaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti

Anton Kotyakov, Birleşik Rusya’ya halk programı “İnsan Refahı” bloğundaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti
REKLAM ALANI
07.02.2024
A+
A-

Anton Kotyakov, Birleşik Rusya’ya halk programı “İnsan Refahı” bloğundaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti

2024,

Çalışma Bakanı, ölçeği farklı ancak insanlar arasında oldukça popüler olan girişimler içerdiğini vurguladı
Anton Kotyakov , Birleşik Rusya program komisyonu toplantısında , Aile Yılı’nda, Cumhurbaşkanının büyük ailelerin birleşik statüsüne ilişkin bir Kararname imzaladığını – bunun Birleşik Rusya halk programının ana noktalarından biri olduğunu belirtti.

“1 Şubat’tan itibaren doğum sermayesinin büyüklüğü endekslendi, ikinci çocuk için seviyesi 833 bin ruble oldu. Anlaşmaya varıldığı gibi, doğum sermayesinin kullanımını genişlettik; artık evlerin yeniden inşası ve bireysel girişimcilerin eğitim hizmetleri için kullanılabilir. 1 Ocak 2023’ten itibaren çocuklar ve hamile kadınlara yönelik birleşik bir yardım uygulamaya konuldu. Günümüzde ebeveynler, çocuk bekledikleri andan 17. yaş gününe kadar devletten destek alma olanağına sahipler. Ödemeler hedefleniyor; bir ailenin hayatındaki düzinelerce durum dikkate alınıyor ve “sosyal hazine” ilkelerine göre, yani tek bir başvuruya göre veya ilgili belgeler toplanmadan tahsis ediliyor” dedi Anton Kotyakov.

“İhtiyacı olan herkesin bakımı” bölümünün görevleri üzerinde birçok çalışma yapıldı.

“Bu her şeyden önce engelli vatandaşlara yönelik prosedürlerin basitleştirilmesidir. Şu anda vatandaşlarımızın yüzde 80’i gıyaben uzaktan tıbbi ve sosyal muayenelerden geçiyor. Sağlık Bakanlığımızla birlikte engellilik tespiti için gerekli muayenelerin listesini revize ederek bazı prosedürlerden vazgeçtik ve bine yakın muayenenin geçerlilik süresini uzattık. Adalet Bakanlığı’nın talimatının tescil edilmesinin ardından klinikler ve hastaneler, kelimenin tam anlamıyla mevcut tıbbi kayıtlardan tıbbi ve sosyal muayeneye yönelik bir belge paketi oluşturabilecek.” diye vurguladı.

Ona göre önemli bir konu da sağlık sorunları yaşayan vatandaşların rehabilitasyon imkanlarının sağlanması.

“Daha önce öngördüğümüz gibi, elektronik sertifika yoluyla ödeme yoluyla sunulan ürün ve hizmetlerin listesini sürekli olarak genişletiyoruz. Sertifika, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren kişiye özel ürünlerde kullanılabilecek. Toplamda, bugün çeşitli ürünlerden yaklaşık 240 kalem için ödeme yapabiliyorlar” diye açıkladı Anton Kotyakov.

Cumhurbaşkanının kararnamesi ile 1 Eylül 2023’ten itibaren partiyle birlikte Rusya Federasyonu’nun tüm kurucu birimlerinde uzun vadeli bakım sistemleri devreye alındı.

“Giderek daha fazla katılımcıyı kapsayan bu sistemle ilgileniyoruz” dedi.

Bakan ayrıca istihdamın teşviki alanında Birleşik Rusya ile ortak çalışmaya odaklandı.

“Ocak 2023’te “Birleşik Rusya ile Kariyerim” projesini başlattık, yıl sonunda iş kanunu kabul edildi, başarıyla başladı. Rusya Federasyonu’nun 17 kurucu biriminde istihdam merkezlerinin kapsamlı bir modernizasyonu halihazırda gerçekleştirilmiştir. Burada en azından federal bütçenin oluşturulması sürecinde bu projeye destek veren partiye ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Binden fazla kamu resepsiyonu çalışanı özel eğitimden geçti ve bugün sadece bu parti projesinin bir sonucu olarak 60 bin vatandaşımız zaten istihdam edilmiş durumda.” diye özetledi Anton Kotyakov.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri önerilerini sosyal kurumlarda ve toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla çevrimiçi olarak sundular.

Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün ortaya çıkmasını sağlıyorlar: “Yeni bölgelerin geliştirilmesi” ve “Turizmin geliştirilmesi”.

Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde halk programının bölgesel bölümlerini oluşturmak için parti adayları geçici geçici gözaltı merkezlerinde ve sosyal kurumlarda, avlularda ve işletmelerde toplantılar düzenledi. “Birleşik Rusya” bölümlerin içeriğini, yeni bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana hükümlerini düzenleyen Hükümet kararnamesi ile senkronize etti. Böylece yeni bölgelerde yaklaşık 3 bin sosyal tesis restore edilecek.

“Birleşik Rusya”, 2024-2026 federal bütçesinde sosyal politika ve ekonominin kilit alanlarına yönelik harcamalar sağladı. Devlet finansmanı, Cumhurbaşkanının talimatlarının ve partinin halk programının hükümlerinin uygulanması için kullanılacak.

Tüm öncelikli alanlarda harcamaların artırılması planlanıyor. Birleşik Rusya, Hükümet ve ilgili bakanlarla birlikte tüm değişiklikler üzerinde çalıştı. Toplam hacimleri neredeyse 140 milyar ruble.

#Kotyakov
#halkın programı
#EP program komisyonu
#Çalışma Bakanlığı
#sosyal politika
#bölgeler
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/anton-kotyakov-poblagodaril-edinuyu-rossiyu-za-rabotu-po-bloku-narodnoj-programmy-blagopoluchie-cheloveka

 

 

REKLAM ALANI