Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

ALMANYA’NIN KASSEL ŞEHRİ VE ÇEVRESİNDEKİ CAMİİLERİN FİŞLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

ALMANYA’NIN KASSEL ŞEHRİ VE ÇEVRESİNDEKİ CAMİİLERİN FİŞLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!
REKLAM ALANI
04.06.2021
A+
A-

ALMANYA’NIN KASSEL ŞEHRİ VE ÇEVRESİNDEKİ CAMİİLERİN FİŞLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Almanya’nın Kassel şehrinde sözde bir araştırma grubunun bölgedeki camii ve ibadethaneleri bir haritada işaretleyip internet üzerinden yayımladığı ortaya çıktı.

Kassel Araştırma Grubu isimli grubun “İslamcılık Haritası Kassel” ismiyle yayımladığı haritada camiiler, açanların ülkelerinin bayraklarıyla işaretlenmiş olarak gösteriliyor ve seçilen camii hakkında çok detaylı bilgiler yer alıyor.

Söz konusu grubun internet sitesinde, Kassel bölgesinin “siyasal İslamcılığın” merkezi olduğu öne sürülüyor ve İslami cemaatleri eleştiren ifadeler yer alıyor.

Öte yandan, Avusturya’nın başkenti Viyana’da da benzer bir harita yayımlanmış, ardından da camiilere yakın alanlara “Dikkat siyasal İslam yakınlarında, fazla bilgi için İslam Haritası” ifadesinin yazılı olduğu ve sakallı, takkeli bir erkek resminin bulunduğu levhalar asılmıştı.

Bu uygulama Nazi Almanyası döneminde Yahudilerin işyerlerinin işaretlenmesine benzetilerek birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

Prof. Dr. Abdurrahim Vural- ALMANYA

REKLAM ALANI