Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER LASCHET’i Mİ DESTEKLİYOR

ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER LASCHET’i Mİ DESTEKLİYOR
REKLAM ALANI
27.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER LASCHET’i Mİ DESTEKLİYOR…???

Almanya’da ve Türkiye’ye geri dönmüş bulunan 48 Türk, 26 Eylül’de yapılacak seçimlerde CDU-CSU’nun Başbakan Adayı Armin Laschet’i desteklediği belirtilmekte.

Çok uzun süre KRV Uyum Bakanlığı yapan daha sonra aynı eyaletin başbakanlığını yapan Armin Laschet, uyumlu, akılcı politikaları nedeniyle özellikle göçmenlere sahip çıkan bir politik figürdür. Bu açıdan aralarında sosyal demokrat, yeşil, Hristiyan demokrat ve liberallerinde bulunduğu 48 Almanyalı Türk, Armin Laschet’i 26 Eylül’deki seçimlere kadar 17 kentte yapacakları toplantılarla destekleyecekleri ifade edilmekte.

Laschet’in başbakanlığı Merkel’in politikalarının devamı olarak değerlendiriliyor!

İnisiyatifin sözcülüğünü yapan Prof. Dr. Faruk Şen: “Laschet’i Uyum Bakanı olduğu zamandan çok iyi tanırım. Eski kurumumda kendisiyle beraber çalıştık. Her açıdan akılcı bir politikacıdır. Böyle bir liderin Merkel’den sonra Almanya’ya Başbakan olması, hem Almanya, hem ülkede yaşayan göçmenler, hem de Türk-Alman ilişkileri açısından yararlı olacaktır” açıklamasını yaptı.

1,4 milyon Türk seçmen seçimlerde oy kullanacak!

3 Eylül akşamı Almanya’daki Kanal Avrupa TV’de bir açık oturumla başlayacak olan destekleme kampanyaları, bugüne kadar ev sahipliği olacak kuruluşlar belli olmuştur. Hedef, 3,3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da 1,7 milyon Alman vatandaşı olmuş bulunuyor. 18 yaşını geçmiş 1,4 milyon Almanyalı Türk seçmenin Armin Laschet’i desteklemelidir. Bu konuda 48 kişilik destek grubu çeşitli politik görüşlerden bilim insani, iş insanı, sendika ve sektör temsilcilerinden oluşmaktadır, açıklaması yapıldı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI