GÜNDEMİ BUL MENÜ

33 Mersin Gazetesi
Paylaş:
X
DÜNYA

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

Editör Yazar / Editör
29.09.2021 14:38 2 Dk Okuma
ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!


ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya ile Türkiye arasında 1961’de imzalanan İş Göçü anlaşmasının 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle Bochum’da amatör ligde mücadele eden Türkiyemspor kulübünü ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada Steinmeier, “Almanya bir göç ülkesidir” dedi.

İlk nesil Türklerin 60 yıl önce Almanya’da birkaç yıl çalışıp geri dönmek için geldiğini hatırlatan Steinmeier, “Artık bu ülkenin parçasısınız. Almanya’da dördüncü ve beşinci kuşak göçmenlerin çocukları çok sayıda başarıya imza atıyor. Sizler bu ülkeyi değiştirdiniz” diye konuştu.

SERGİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Steinmeier, Türkiyemspor’un 1989’da kurulduğunu, o günden beri sadece spor faaliyeti yürütmediğini, toplumsal uyumda birçok başarılı proje gerçekleştirdiğini kaydetti. Ziyarette kulübün yönetim kurulu üyeleri ve sporcuları ile sohbet eden Steinmeier’e, kendi isminin yazılı olduğu Türkiyemspor forması hediye edildi.

Steinmeier’e ayrıca ziyarette Türk baklavası ve Rize çayı ikram edildi. Almanya Cumhurbaşkanı, daha sonra Essen’de fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay’ın “Misafir İçiler” isimli fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

Editör

Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Bir Cevap Yazın

7 + 4 = ?