Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN ‘SARIKAMIŞ HAREKÂTI ANMA GÜNÜ’ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN ‘SARIKAMIŞ HAREKÂTI ANMA GÜNÜ’ MESAJI
REKLAM ALANI
22.12.2021
A+
A-

Ak Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sarıkamış Harekâtı 1878’de Ruslar tarafından işgal edilen Kars, Ardahan ve Batum’u geri almak ve Rusların Doğu Anadolu’yu istila etmelerini engellemek amacıyla başlatılmıştı. Aralık ayının sonlarına doğru planlanan harekât için 3. Ordu Sarıkamış’ın Allahuekber Dağları’nda -25 derece soğukta, düşmanı vatan topraklarından söküp atmak için yürürken adım adım eksilen orduyu Ruslar değil soğuk eritiyordu. Bazı savaşlar kazanılır bazı savaşlar kaybedilir ve biter. Bazı askerler gazi olur bazısı şehit. Ama bazen savaşlarda da hayat o anda donup kalır, bir soğuk nefes gibi… 90 bin asil ruh savaşamadan şehadete erer. 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan ve 90 bin askerin donarak şehadete eriştiği Sarıkamış Harekâtı’nın 107. yıldönümünde Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” .

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

 

REKLAM ALANI