Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI
REKLAM ALANI
30.07.2022
A+
A-

Ak Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A Adayı Ali Sökmen, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı için bir kutlama mesajı yayınladı.

Sökmen, yayımladığı mesajda Hicri Yılbaşının İslam âlemi için bir milat olduğunun altını çizen Sökmen, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Dini ve milli meselelerine her koşulda sahip çıkan aziz milletimiz canı pahasına koruduğu bu değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmaktadır.

Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve Ashab-ı Kiram Mekke’den Medine’ye her şeyi göze alarak anneden, babadan, eşinden, kardeşinden, malından, mülkünden, doğup büyüdükleri yerden, Kâbe’den ve canlarından vazgeçerek, Allah-ü Teâlâ’nın rızası için yaptıkları kutsal yolculuk Müslümanlar için dönüm noktası olmuştur. Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’de de belirtildiği gibi, Allah’ın rahmet ve merhametinin yoğunlaştığı dönemler vardır. Bu dönemlerde Allah’ın şefaatine nail olmak adına ibadetlerimizi arttırmalıyız. Muharrem ayı da bu dönemlerden biridir” dedi.

Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayını da kutlayan Sökmen mesajında, “Allah’a ve elçisine bağlılığı, Hakk’a ve hakikate yapılan yolculuğu ifade eden hicreti temsil eden yeni Hicri Yıl’ın ve Muharrem ayının başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine vesile olmasını, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Muharrem Ayı’nı ve Hicri Yılbaşını tebrik ediyorum” diye konuştu.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI