Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin °C

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI
REKLAM ALANI
12.03.2022
A+
A-

Turan Teşkilatı Onursal Başkanı ve Aska Grup Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Arslan, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Arslan, Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını adeta destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü idrak etmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aziz Milletimizin vatan sevdasını ve imkânsızlıklar içerisinde verdiği var olma mücadelesini mısralara dökerek bizlere ölümsüz bir rehber bırakan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bu sayede bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsallığına verdiği önemi abideleştiren bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle oluştuğu tezahürüdür.

Milli Mücadelemizin ve İstiklal Savaşı’mızın ruhunu içinde barındıran İstiklal Marşı’mız, ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandığı müddetçe Aziz Milletimizin ortak sesi ve vicdanı olmaya devam edecektir.

Bizlere düşen, İstiklal Marşı’mızın; varlık mücadelesi veren bir milletin bağımsızlığının destanı olduğunun şuuruyla, devletimizin hangi zor şartlarda kurulduğunu bilerek, ülkemizin bütünlüğüne kast eden oluşumların oyunlarını bozmaktaki en önemli motivasyon kaynaklarımızdan biri olduğunun bilinciyle genç nesillere aktarmaktır.

 

İçinde yaşadığı toplumun dini ve milli değerlerini çok iyi bilen, Büyük Milletimizin gönlünde çok müstesna bir yere sahip olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşı’mız olmak üzere yazdığı tüm eserleri ve fikirleriyle her zaman saygı ve sevgiyle anılmaya devam edilecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın 101. kabul yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, bayrağımız ve vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımıza Cenab-ı Haktan bir kez daha rahmet dileyerek minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI